Fokozatosan tennék általánossá az egész napos iskolát - lapszemle

Infostart
2013. szeptember 4. 06:50
A Magyar Nemzetnek Hoffmann Rózsa nyilatkozott. A Népszabadság pedig arról ír, hogy magyarázatot vár az Európai Bizottság az e-útdíj kapcsán.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta: már ebben a tanévben részt vehetnek a pedagógusok a minősítő eljáráson, amelynek révén magasabb besorolást, és így magasabb bért is kaphatnak. Az egész napos iskoláról szólva pedig közölte, hogy azt fokozatosan tennék általánossá.

A Népszabadság szerint a Dunaferr cáfolja, hogy a már bejelentett 1500 alkalmazott elbocsátásán túl további 600-800 fős létszámcsökkentés lesz. A cég szóvivője hangsúlyozta: a menesztés a tervezett ütemben zajlik, azt nem lassítja a kormányzattal zajló párbeszéd.

A Népszabadság arról számol be, hogy az Európai Bizottság értékelése szerint a Magyarországon júliustól alkalmazott útdíjrendszer nem felel meg a közösségi irányelveknek.A testület úgy vélte: az úthasználati díjak lényegesen magasabbak a kormány által korábban számítottnál, és nincsenek a modell használatához elengedhetetlen alapvető adatok.

A Magyar Nemzet írása szerint az úgynevezett kémügy ítéletét a törvény által előírt hatvannapos határidőn belül írásba foglalták. Így az ítéletet a vádlottak és védőik a napokban már tanulmányozhatják. Az iratbetekintés után a törvényszék az ügyet haladéktalanul fölterjeszti a Fővárosi Ítélőtáblára, ahol másodfokon folytatódik majd a büntetőper.

Az Index cikkéből kiderül:elrendelte a nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a szombaton egy rendőr által megvert férfi ügyében. A férfi azt mondta Sopron belvárosában motorozott, amikor azt látta, hogy az előtte haladó rendőrautó sofőrje az ablakon kihajolva telefonál. Kifejezte nemtetszését, mire a rendőr utána eredt és intézkedést mímelve durván erőszakoskodott vele.

Az Index újságírói bejárták Malajziát. Azt írták: a maláj idegenforgalmi hivatal szlogenje szerint Malajzia az igazi Ázsia. Ehhez képest jóval tisztább és kevésbé kaotikus országot láttak, a szomszédos Thaiföldhöz vagy Indonéziához képest. Úgy vélik: aki egzotikumra vágyik, de nem járt még a Távol-Keleten, annak első állomásnak ideális hely Malajzia.

A Pénzcentrum.hu írásában az áll: további 10 százalékos rezsicsökkentésről dönthet ma a Fidesz frakció. A lap kiszámolta, mennyi marad a családok zsebében az újabb rezsivágás után. Felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy a megtakarítást érdemes összevetni a tranzakciós adó emelésével járó kiadásokkal.

A Portfolio.hu cikke szerint a közép-kelet-európai térség hét országában zajló fejlesztéseket összehangoló központot hozott létre a Deutsche Telekom Budapesten. A cél a televíziós szolgáltatások erősítése.

A Napi Gazdaság úgy tudja: a munkaügyi hatóság idén nem tervez szüreti ellenőrzést, de az éves munkatervében ütemezett egyéb vizsgálatok érinthetik a mezőgazdasági termelőket is. Az ellenőrzések során a munka- és pihenőidőre, valamint a munkaidő nyilvántartásának ellenőrzésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt.