Devecserben is iskolát nyitott a Máltai Szeretetszolgálat

Infostart
2013. szeptember 4. 18:11
Szeptember elsején új iskolát nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Devecserben, ahol a fiúk hegesztőnek, a lányok szociális gondozónak és ápolónak tanulnak. Ezzel ősszel már négy máltai iskolában kezdődött meg a tanév - mondta el az InfoRádiónak Milibákné Veres Erika, a Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványának vezetője.

Az új intézményben a kilencedik évfolyamon 28 tanulóval indul a tanév. Ezzel összességében már 1100 diák tanul a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott köznevelési intézményekben, amelyek többségét hiánypótló szándékkal hozták létre.

Elsőként 2001-ben a budapesti Szociális Gondozó- és Ápolóképző Szakiskolát indították, a második oktatási intézményük a 2011 nyarán átvett tarnabodi óvoda és általános iskola volt. A Heves megyei településen egyébként már 9 éve zajlik a szeretetszolgálat befogadó falu programja. Harmadikként a gyöngyösi Károly Róbert Szakközépiskola és Szakiskola került a szeretetszolgálathoz. Ez az intézmény szakmára és érettségire készíti fel a fiatalokat.

Hanganyag: Seres Gerda


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást