eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Orbán Viktor: Magyarország ma már képes fejleszteni iskoláit

Magyarország képes arra, hogy fejlessze iskoláit, oktatási rendszerét, és hogy egyre több helyen indítson ilyen fejlesztést - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola valamint sportközpont új épületének avató ünnepségén. A kormányfő közölte: minden ország olyan lesz, mint az ifjúsága, ezért is fontos a kormány számára a kultúra fejlesztése.

Az elmúlt 3 évben 359 iskolafejlesztési program indult el Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a törökbálinti Bálint Márton Iskola új épületének avató ünnepségén. Szerinte a fejlesztéseknek nem szabad megállniuk.

Mind mondta: Magyarország ma már képes arra, hogy fejlessze iskoláit és oktatási rendszerét. 2010 májusa óta 359 iskolában indult iskolafejlesztési program.A kabinet szándékai szerint egy olyan oktatási rendszert hoz létre, amely nem konzerválja a társadalmi csoportok közötti szakadékokat, hanem minden gyermeknek, éljen bárhol az országban, esélyt ad a tanulásra és így az előrejutásra.

A kormányfő hangsúlyozta: minden ország olyan lesz, mint az ifjúsága, ezért is fontos a kormánynak a kulturális fejlesztés.Orbán Viktor beszélt a mindennapos testnevelés, a hit és erkölcstan valamint az elsősöknek és a rászorulóknak járó ingyenes tankönyvek fontosságáról. Azt is kiemelte: olyan rendszert szeretnének, amelyben nemcsak tanulni, hanem tanítani is érdemes.

Kiemelte: "Magyarország eljutott oda, hogy beléphet a bérek és fizetések ésszerű emelésének korszakába. Elsőként az egészségügyi dolgozók, most pedig a pedagógusok bérét emeltük."

Orbán Viktor szerint a cél, hogy minden szakmában a fizetések színvonala elérje az európai átlagot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×