eur:
394.67
usd:
370.75
bux:
65427.32
2024. április 19. péntek Emma

Még kora ősszel rendeződhet a Pető intézet sorsa

Még kora ősszel egyezségre juthat a köznevelésért felelős államtitkárság a Pető intézettel az új köznevelési szerződésről - értesült az InfoRádió. Ebben az intézet tanulónkénti állami támogatásáról állapodnának meg.

A Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete a múlt héten kongatta meg a vészharangot, mondván, csődközeli helyzetbe került. Ezután a fenntartó Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte: a jövő évben várhatóan 420 millió forintot ad a működtetésre.

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak elmondta, hogy egy közös szerződésen keresztül kívánnak forrást biztosítani a Pető intézetnek szakszolgálati feladatai ellátásához. Jelenleg arról folytatnak tárgyalásokat, hogy a köznevelési rendszernek melyek azok a feladatai, amelybe a Pető intézet szakembergárdája, tudása becsatolható.

A helyettes államtitkár arról is beszámolt, hogy a szakszolgálati feladatellátást szeretnék minden egyes megyei és járási tankerületnél megfelelően megvalósítani, elérve, hogy ezek - például a logopédiai, gyógypedagógiai ellátások - a tanulók közelében, és minél szakszerűbben elérhetőek legyenek. Ez nem csak a Pető intézetre vonatkozik, hanem a közművelődés területén minden olyan szakemberre, intézményre szükség van, amely segíteni tud az ellátásban - hangsúlyozta Sipos Imre.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×