eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma

Több BKK-járat menetrendje is módosul augusztusban

Módosul augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatának menetrendje, és új járatok is indulnak - közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

Csütörtöktől a 21-es és a 21A buszok vonalán is megjelennek az új Mercedes-Benz Citaro 2 autóbuszok, és növelik az alacsonypadlós buszok arányát több járat vonalán (44, 45, 54, 55, 66, 84E, 89E, 94E, 294E, 169E). Emellett csütörtöktől újabb felújított genfi csuklós Volvók állnak forgalomba, elsősorban a 169E vonalon.

Augusztus első napjától változik a 83-as trolibusz, valamint a 8-as és a 112-es busz menetrendje is. A troli menetrendjét a 9-es busszal jobban összehangolják, a 8-as és a 112-es busz reggeli indulását pedig úgy módosítják, hogy a közös szakaszon - a BAH-csomópont és az Erzsébet híd között - egyenletesebben közlekedjen a két járat.

Szintén összehangolás miatt változik a 13-as busz menetrendje augusztus 13-ától.

Augusztus 17-étől a 65-ös és a 165-ös busz üzemidejét módosítják: korábban indulnak el az első és később az utolsó járatok. A napközbeni indulások kismértékben változnak, a járatok ütemes menetrendje azonban megmarad.

A nyári vágányfelújítások után a nagykörúti (4-es, 6-os) és a 61-es villamos vonalán is új menetrendet vezet be a BKK. A Széll Kálmán térről induló buszok és villamosok között jobb átszállási kapcsolatot biztosítanak, és áthangolják a közlekedési lámpákat a 61-es vonalán, ezzel csökkentve a járat menetidejét. A 47-es és a 49-es villamos vonalán a felújítások után szintén új menetrend lesz, és a kiskörúton is a villamosok gyorsabb haladását segítő lámpaprogramot vezetnek be.

Augusztus 17-én a BKK új buszjáratot indít 226-os jelzéssel a Nyugati pályaudvar és az Óbudai-sziget között, a buszok a Margitsziget érintésével közlekednek hétvégente szeptember végéig. Ezzel egy időben megszűnik a 234-es járat és módosul a 134-es menetrendje, utóbbi hétvégén is jár majd a Szentlélek tér és Békásmegyer, Újmegyeri tér között.

Bővíti a BKK az elsőajtós felszállási rendszerben működő buszok körét is, augusztus 3-ától a 84E, a 89E, a 94E és a 294E, augusztus 10-étől pedig a 161 és 161A vonalon lép életbe az intézkedés.

Augusztus 21-étől felújítás miatt a 62-es, a 62A és a 69-es villamosok, augusztus 24-étől pedig a 7-es (csepeli) HÉV-vonalán lesznek változások.

A BKK az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódó forgalmi változásokról később ad tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×