eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Oroszlány megvásárolta a helyi hulladékkezelőt

Az oroszlányi önkormányzat megszerezte a helyi hulladékkezelő cég, a Remondis Oroszlány Zrt. 75 százalékos tulajdonrészét - közölte a polgármester.

Takács Károly (Fidesz-KDNP) elmondta: a képviselő-testület szerdai ülésén kapott felhatalmazásával 576 millió forintot elutaltak a hulladékkezelő tulajdonosának, a Remondis Kft.-nek.

A polgármester az MTI információját megerősítve elmondta: az oroszlányi önkormányzat 280 millió forintot kapott a kormánytól még hétfőn a helyi hulladékkezelő cég megvásárlására, szerdán pedig Orbán Viktor miniszterelnök kötelezettségvállalást írt alá további 296 millió forint támogatásra.

Hozzátette: a német érdekeltségű anyavállalat ragaszkodott a korábbi megállapodás szerinti, július 31-i fizetési határidőhöz, ellenkező esetben a szerződés érvényét veszti és így veszélybe került volna Oroszlány, Tata és 13 falu mintegy 65 ezer lakosának hulladékszállítása.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×