KIM: nem emelkedtek a vezetői bérek a tárcánál

InfoRádió / MTI
2013. július 31. 17:24
Hibás adatok kerültek fel a kormány honlapjára a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) foglalkoztatottak létszámáról és személyi juttatásairól, a tárcánál nem nőttek a vezetői bérek - írta a KIM a közleményében.

Hangsúlyozták, a kedden közzétett vezetői illetmények magas összege a számítógépes lekérdező rendszer nem megfelelő adatszolgáltatása miatt adódott. A foglalkoztatottak létszámára és személyi juttatásaira vonatkozó összesített adatokat a minisztérium ismételten közzé fogja tenni.

A KIM szerint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alapján "a minisztérium által negyedévente közzétett adatokban jól nyomon követhető, hogy a kormányzati intézkedéseknek megfelelően a KIM-ben lecsökkent a vezetői létszám, s ezzel együtt a vezetői illetmények összege is".

A Népszava keddi számában írt arról, hogy a kormany.hu-ra feltöltött aktuális bérkimutatás szerint a KIM-nél június végén 135 - március végéhez képest 19-cel kevesebb - vezető dolgozott. "Juttatásaikra mégis éppen negyedével többet, mintegy 451 millió forintot költöttek közpénzből" - írta a lap, amely szerint ez azt jelentené, hogy "míg az idei első negyedévben egy, a KIM-ben dolgozó vezető, illetve vezető beosztású tisztségviselő havi átlagos juttatása 781 ezer forint volt, ez az összeg néhány hónap alatt 42 százalékkal, havi 1,11 millióra nőtt".