eur:
395.72
usd:
372.02
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hogyan lehet klíma nélkül elviselni a vonatozást?

A magyar vasúti kocsik mindössze húsz százalékában van légkondicionáló berendezés. Néha az sem működik, még az InterCity-járatokon sem, de a MÁV-nak ilyenkor sem kötelessége visszaadni legalább a pótjegy árát- mondta az InfoRádiónak Szabó Anett MÁV-Start Zrt. szóvivője.

Az üzemképes járművek 20 százalékában van légkondicionáló berendezés, ez azt jelenti, hogy Magyarországon 539 kocsi van, amelyben komfortosan utazhatunk a hőségben. Azokban a járművekben, amelyekben nincs légkondicionáló berendezés, legfeljebb az ablakokat lehet kinyitni,az ajtók kitárása már balesetveszélyes és ezért szigorúan tilos.

A szóvivő szerint, a meghibásodott járműveket igyekeznek kicserélni, erre azonban csak akkor van lehetőség, ha cserével nem borítják fel nagyon a menetrendet.

Az InterCityn,, ha elromlik a berendezés, a pótjegy ellenére van lehetőség arra, hogy az utas átüljön egy másik kocsiba vagy szólhat a kalauznak, hogy nyissa ki az ablakot. Visszatérítésre akkor van lehetőség, ha vasúti hiba vagy késés fordul elő. A nem komfortos utazás miatt, még akkor is, ha azt kifizette az utas, nem jár visszatérítés. Az szóvivő azt javasolta, hogy ilyen esetekben nyújtsanak be egy visszatérítési kérelmet az ügyfélszolgálatra, mivel ezeket az eseteket általában kedvezően bírálják el.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×