eur:
393.33
usd:
367.53
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Polt: kormánytag korrupciógyanúja esetében is köteles eljárást indítani az ügyész

Kötelessége eljárást indítani az ügyészségnek, ha a kormány egyik tagjánál korrupció gyanúja merülne fel - mondta a legfőbb ügyész az InfoRádiónak.

Polt Péter szerint az új Büntető Törvénykönyv és a büntető eljárási szabályok is lehetővé tennék ezt. Hozzátette, kellően kimunkáltak az irányelvek, megfelelőek a belső viszonyok és külső feltételek, hogy ha bűncselekmény jeleit találják, akkor az adott hatóságok, beleértve az ügyészséget is, a betöltött pozíciótól függetlenül, eljárjanak. Szilvásy György volt titokminiszter ügye bírósági szakban van, ezért annak kimenetéről nem akar jóslásokba bocsátkozni a legfőbb ügyész.

A Polt Péterrel készült interjúnkat ma este 8 órától hallgathatják meg az InfoRádió Paragrafus című műsorában.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×