eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén

Felfüggesztik a kamionstopot a hétvégén, a nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2013. július 27-én és 28-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a vidékfejlesztési miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti - emlékeztetett közleményében a szaktárca.

A lépést az teszi indokolttá, hogy az országos tiszti főorvos harmadfokú hőségriadót rendelt el 2013. július 29-én éjfélig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hőmérséklet a következő napokban árnyékban is elérheti, meghaladhatja a 37-38 fokot, tehát az év eddigi legmelegebb időszaka várható.

A kamionstop a főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.

A közleményben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hétvégi szabadtéri tömegrendezvények - különösen a Forma-1 Magyar Nagydíj - miatt arra kéri a fuvarozókat, hogy körültekintően válasszák meg útvonalukat, és lehetőség szerint kerüljék el a személygépkocsik és motorkerékpárok forgalmával fokozottan terhelt szakaszokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×