eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A BKK is felkészült a hőségre

Megerősített műszaki szolgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legmelegebb napokra, több buszvezetőt állítanak készenlétbe, és a felsővezeték-hálózatot is szabályozzák.

A BKK szerdán az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a vasúti infrastruktúrán különösebb rendkívüli intézkedést nem rendelnek el, mert a vágányok locsolását, hűtését már május óta folyamatosan végzik, a vágányok felpúposodása pedig ebben az időszakban már nem jellemző. Szükség szerint szabályozzák a felsővezeték-hálózatot, mert a vezetékek a hő hatására meglazulnak, azok belógásából pedig áramszedőtörések keletkezhetnek.

A hétvégére megerősítették a telephelyi műszaki szolgálatot, és több buszvezetőt rendeltek készenlétbe, hogy szükség esetén a váltást meg tudják oldani.

Emellett a BKK engedélyezi a dolgozóknak a könnyebb formaruha, például a bermudanadrág viselését, valamint eltekintenek a nyakkendő viselésétől. További könnyítés, hogy a nagyobb végállomásokon kérésre leváltó munkatársat biztosítanak. A hűtött víz biztosítása folyamatos, és a pihenőhelyiségek nagy része légkondicionált.

A vágányok felpúposodásával kapcsolatban az BKK azt írta, az a tavaszi és nyár eleji időszakban gyakoribb, amikor nagy a hőmérséklet-ingadozás. Áprilisban, májusban és júniusban a napsütéses napokon 4-8 esetben is előfordul hőkivetődés, a mostani kánikulában hetente két-három alkalommal kell hibaelhárítást végezniük.

A kivetődések a régi, elhasznált nagypaneles burkolt vágányokon keletkeznek, ahol a töredezett szélű betonpanelek a beültetett sínszálat nem tartják meg, a hőmérséklet változásából adódó feszültség hatására kimozdulnak a helyükből.

A legtöbb hiba az 1-es villamos vonalán, a Bécsi út és a Kerepesi út között, illetve a 3-as vonalán, a Kőrösi Csoma úton jelentkezik, de a BKK jelezte, hogy e vonalak felújítása az ősszel megkezdődik. A XIX. kerületi Ady Endre úton, a IV. kerületi Görgey úton, valamint az Erzsébet királyné útján és a Gubacsi úton szintén sűrűn történik felpúposodás, várhatóan a következő 2-3 évben e szakaszok felújítása is megtörténik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×