eur:
393.38
usd:
368.13
bux:
66139.11
2024. április 24. szerda György

Michael Jacksont citálta a Bukarest nem Budapest elnevezésű román kampány - lapszemle

Már tízhónapos az első "megtervezett" gyermek. Az adatok tárolására vonatkozó adatbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az MSZP egykori, Köztársaság téri székházában "felejtett" kommunista iratok miatt. Lapszemle.

Már tíz hónapos az első "megtervezett" gyermek - írja a Népszabadság. A lap emlékeztet, hogy néhány napja a világsajtó az első gyermek születéséről cikkezett, akinek teljes genomját megszűrték a beültetés előtt, ám tegnap egy kínai konferencián bejelentették, hogy az első íly módon alkotott gyermek tíz hónapja született Kínában. Azóta 15 újabb gyermek született hasonló módon - hathatós magyar közreműködéssel.

Az Index a Bukarest nem Budapest elnevezésű román kampányról ír, ezúttal ugyanis a románok kérik ki maguknak a két főváros összekeverését. A kampány plakátjának van magyar nyelvű verziója is, a videóban pedig híres bakikat elevenítenek fel: Michael Jackson, a Metallica és Lenny Kravitz is budapesteztek bukaresti koncertjükön.

A Magyar Nemzet szerint az adatok tárolására vonatkozó adatbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az MSZP egykori, Köztársaság téri székházában "felejtett" kommunista iratok miatt. Péterfalvi Attila, a szervezet elnöke az eljárást rövid határidőn belül, körülbelül egy hónap alatt be kívánja fejezni.

A Népszabadság szerint zavaros cégügyek találhatók a klímapolitikáért felelős államtitkár múltjában. A nemrég kinevezett Horváth Attila Imre ugyanis jelenleg is egy ciprusi vállalat kézbesítési megbízottja, az üzleti előéletében szereplő négy társaságból pedig három felszámolás alatt áll.

Az Index a Hello Wood elnevezésű építészeti alkotótáborról közölt riportot, ahol - mint írják - neves tervezők vezénylete alatt furcsa faépítményeket emelnek egy világtól elzárt völgyben. A portál úgy fogalmaz megvalósították a mennyországot a Balaton-felvidéken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×