Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michael Jacksont citálta a Bukarest nem Budapest elnevezésű román kampány - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Már tízhónapos az első "megtervezett" gyermek. Az adatok tárolására vonatkozó adatbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az MSZP egykori, Köztársaság téri székházában "felejtett" kommunista iratok miatt. Lapszemle.

Már tíz hónapos az első "megtervezett" gyermek - írja a Népszabadság. A lap emlékeztet, hogy néhány napja a világsajtó az első gyermek születéséről cikkezett, akinek teljes genomját megszűrték a beültetés előtt, ám tegnap egy kínai konferencián bejelentették, hogy az első íly módon alkotott gyermek tíz hónapja született Kínában. Azóta 15 újabb gyermek született hasonló módon - hathatós magyar közreműködéssel.

Az Index a Bukarest nem Budapest elnevezésű román kampányról ír, ezúttal ugyanis a románok kérik ki maguknak a két főváros összekeverését. A kampány plakátjának van magyar nyelvű verziója is, a videóban pedig híres bakikat elevenítenek fel: Michael Jackson, a Metallica és Lenny Kravitz is budapesteztek bukaresti koncertjükön.

A Magyar Nemzet szerint az adatok tárolására vonatkozó adatbiztonsági vizsgálatot kezdeményezett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság az MSZP egykori, Köztársaság téri székházában "felejtett" kommunista iratok miatt. Péterfalvi Attila, a szervezet elnöke az eljárást rövid határidőn belül, körülbelül egy hónap alatt be kívánja fejezni.

A Népszabadság szerint zavaros cégügyek találhatók a klímapolitikáért felelős államtitkár múltjában. A nemrég kinevezett Horváth Attila Imre ugyanis jelenleg is egy ciprusi vállalat kézbesítési megbízottja, az üzleti előéletében szereplő négy társaságból pedig három felszámolás alatt áll.

Az Index a Hello Wood elnevezésű építészeti alkotótáborról közölt riportot, ahol - mint írják - neves tervezők vezénylete alatt furcsa faépítményeket emelnek egy világtól elzárt völgyben. A portál úgy fogalmaz megvalósították a mennyországot a Balaton-felvidéken.