eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Karácsony Gergely: szeptembertől már kampány lesz

Még augusztusban megkezdi az egyeztetést a közös egyéni képviselő-jelöltekről az MSZP és az Együtt-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség - mondta Karácsony Gergely az Inforádió Aréna című műsorában. A Párbeszéd Magyarországért politikusa hozzátette, az a céljuk, hogy megtalálják a 106 legjobb jelöltet. A független parlamenti képviselő szerint ősszel elindul a választási kampány, ezért kell mielőbb dönteni a személyekről. Karácsony Gergely reméli, hogy szeptemberre már a közös miniszterelnök-jelöltről is megállapodhat a szocialista párt és az Együtt-PM.

Augusztusban kezdődik a tárgyalás az MSZP és az Együtt-PM között az egyéni képviselőkről, szeptembertől pedig indulhat a kampány - mondta Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Augusztusban egy elég intenzív tárgyalásra számítok a 106 egyéni jelölt kiválasztása szempontjából" - mondta.

A független országgyűlési képviselő hozzátette: az a céljuk, hogy megtalálják 106 legjobb jelöltet.

"Azt gondolom, hogy szeptembertől itt már kampány lesz, éppen ezért jó lenne minél előbb dönteni a helyi jelöltekről, hiszen lehet, hogy meg fogják kapni a maguk rágalomkampányát a Fidesztől, hiszen ezt látjuk országos szinten. Minden szinten ezt látjuk. Ugyanakkor nekik is el kell kezdeniük építeniük a maguk csapatát és el kell kezdeniük nekik is helyben a jelölti kampányokat" - magyarázta.

Karácsony Gergely úgy látta, hogy addig a politikai stratégiát is ki kell alakítania a baloldali tömörülésnek.

"Az a kérdés, hogy mi az az egy mondat, amit az embereknek mondani akarunk. Ez egy fontos dolog, mert nagyon sokféle mondat megfogalmazódott bennünk az elmúlt időszakban, hogy mit, milyen témát mennyire súlyozunk, mennyire akarunk például a Fidesszel konfrontálódó kampányt csinálni, vagy mennyire egy pozitív kampányt, hogy mi mit csinálnánk, ha kormányra kerülnénk" - tete hozzá.

A politikus reméli, hogy szeptemberre már a közös miniszterelnök-jelölt személyéről is megállapodhat az Együtt-PM a szocialista párttal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×