eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Fidesz: a szocialisták képtelenek voltak munkahelyteremtésre és béremelésre

A Gyurcsány-Bajnai-kormány nem volt képes sem a munkahelyek megvédésére, sem béremelési programokra, sem a fizetések értékének megőrzésére, kormányzásuk alatt a munkanélküliséget megduplázták, a fizetéseket magas adóval sújtották és egyetlen tollvonással egész havi béreket vettek el a munkavállalóktól - reagált a Fidesz az MSZP alelnökének szombati kijelentésére, amely szerint 2014 sem lesz jobb bérpolitikai szempontból, mint az elmúlt három év.

A Fidesz közleménye szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány "szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája odavezetett, hogy 2010-re IMF-hitel nélkül már se a nyugdíjakat, se a közszféra fizetéseit nem tudták volna kifizetni".

Ezzel szemben ma Magyarország pénzügyileg stabil, a kormányváltás óta egye több ember talál munkát, az álláskeresők száma öt éve nem volt olyan alacsony, mint most - írták.

A kisgyermekes édesanyák, a fiatalok, az 55 év felettiek ma mind segítséget kapnak az elhelyezkedéshez. A fizetéseket ma Európa egyik legalacsonyabb, 16 százalékos adókulcsa terheli, a munka mellett gyermeket vállalókat pedig családi adókedvezmény is segíti. A negyven éve nem látott alacsony inflációnak köszönhetően a fizetések vásárlóereje nőtt. A pedagógusoknak és az egészségügyi dolgozóknak is béremelési program indult - olvasható a közleményben.

A Fidesz szerint, "ha a baloldalon múlna, akkor mindezek, a munkavállalókat segítő intézkedések veszélyben lennének: ők minimálbér-csökkentésről, a középosztály számára magasabb adókulcsról, a családi adókedvezmény szűkítéséről és pedagógus béremelési program bírálatáról beszélnek".

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási bizottságának elnöke a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előtt azt mondta: a közalkalmazottak megint elszenvedői lesznek a költségvetésnek, "hírét-hamvát" sem látni ugyanis a tervezetben az őket érintő bérfejlesztési tervnek.

Gúr Nándor szerint ma jóval kevesebben dolgoznak, mint például három évvel ezelőtt vagy a gazdasági-pénzügyi válság előtt, ráadásul a munkavállalók többségének a fizetése is kevesebbet ér.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×