Fidesz: Bajnai újabb szereplőt talált a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz

InfoRádió / MTI
2013. július 20. 13:26
Bajnai Gordon újabb szereplőt talált a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz - így kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz-szóvivője az Együtt-PM választási szövetség vezetőjének szombati, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésén elmondott beszédét.

A volt miniszterelnök a budapesti rendezvényen egyebek mellett arról beszélt, hogy ellenzéki összefogás nélkül nincs győzelem a 2014-es választáson, de egy akármilyen összefogás nem vezet feltétlenül győzelemhez.

Selmeczi Gabriella szerint Bajnai Gordon a szombati beszédével megerősítette, ugyanazt a veszélyes és szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, amellyel egyszer már tönkretették az országot. Az emberek azonban nem kérnek a bankárkormányból, mert az korábban elvette a pénzüket, és a bankok, a külföldi tőke érdekeit képviselte - fogalmazott a Fidesz szóvivője újságírók előtt Budapesten.

Mint mondta, a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt nőtt az adó, a rezsi, csökkentek a fizetések és azok vásárlóereje, Bajnai Gordonnak pedig most is az volt az első gondolata, hogy eltörölje Európa legalacsonyabb adókulcsát, megemelve ezzel a középosztály adóját.

Bajnai Gordon újra támadta a rezsicsökkentést is - folytatta Selmeczi Gabriella -, rezsiadót emlegetett, így nyilvánvaló, ha rajta múlna, eltörölné a rezsicsökkentést. A volt miniszterelnök a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz szombaton újabb szereplőt talált - utalt a nagyobbik kormánypárt szóvivője a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésére.

Hangsúlyozta, a magyar emberek nem akarják, hogy visszatérjen a Gyurcsány-Bajnai-koalíció, hogy újra a maffiabaloldal kormányozzon.

Selmeczi Gabriella a tájékoztatón reagált arra is, hogy a Népszabadság írása szerint a kormányzat problémákra számít az elkövetkező hónapokban a hulladékkezelésben. A szóvivő kijelentette: garantálva van a hulladékelszállítás Magyarországon, ráadásul a rezsicsökkentésnek köszönhetően olcsóbban, mint eddig.