Klinghammer: nincs még döntés a felvételi ponthatárok leszállításáról

InfoRádió / MTI
2013. július 18. 14:19
A felsőoktatási államtitkár szerint nincs még döntés a felsőoktatási felvételi ponthatárok leszállításáról azokon a szakokon, ahol a kormány eredetileg nem akart államilag finanszírozott képzést indítani. Klinghammer István az Inforádió egy korábbi értesülésére válaszolt ezzel.

Az államtitkár azt mondta, a hallgatói önkormányzatokkal kötött megállapodás értelmében a jelentkezők 15-20 százalékát veszik fel a 16, elsősorban jogi, gazdasági és kommunikációs területet érintő szakra. Hozzátette, leghamarabb hétfőn derül ki, hogy elérték-e a felvételizők ebben az arányban a korábban meghatározott pontszámokat.

Szerdán pedig azt is megtudják már, hogy hány diákot vesznek fel az államilag finanszírozott képzésbe a 95 ezer jelentkezőből.

A felsőoktatási államtitkár felidézte, korábban abban maradtak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, hogy az érintett szakokon a hallgatók 15-20 százalékát felveszik. Most azt kezdték el áttekinteni, hogy a hallgatók ilyen arányban elérték-e a korábban meghatározott pontszámokat.

Hangsúlyozta: semmilyen döntés nincs, és leghamarabb hétfőn lehet bármit látni ezen a téren.

Az államtitkár megerősítette az MTI információit, miszerint a Felsőoktatási Kerekasztal július 19-én ülést tart.

Mint elmondta, a felsőoktatás stratégiai irányairól szóló munkaanyaghoz beérkezett észrevételeket bedolgozták a dokumentumba, és ezt kapják meg az érintettek. A kerekasztal várhatóan augusztusban tartja majd következő ülését.