eur:
393.55
usd:
364.53
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fidesz: a kormány kézzel fogható segítséget nyújt a gyermeket nevelőknek

A baloldal családellenes politikájával szemben a Fidesz-kormány kézzel fogható segítséget nyújt a gyermeket nevelőknek - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője csütörtökön a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szavaira reagálva.

Az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján tragikus képet mutat a születések száma Magyarországon. A kormány nemcsak család-, gyermek-, hanem nőellenes politikát is folytat - vélekedett.

Selmeczi Gabriella közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a születések száma hosszú ideje tragikus Magyarországon, de míg a baloldal tétlenül nézte és súlyosbította azt, a jelenlegi kormány intézkedések sorozatával igyekszik a gyermekvállalást segíteni, illetve kézzel fogható segítséget nyújtani a gyermeket nevelőknek.

A szóvivő szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány egyenesen büntette a gyermeknevelést: kormányzásuk alatt nem létezett családi adókedvezmény, a kisgyermekes édesanyák munkavállalását semmivel sem segítették, elvették tőlük a hároméves gyes-t. Családalapító fiatalok százezreit hajszolták devizahitelekbe azzal, hogy megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket - sorolta.

Selmeczi Gabirella közölte, a jelenlegi kabinet visszaállította három évre a gyest, míg a kisgyermekes anyákat részmunkaidős foglalkoztatás és célzott foglalkoztatási programok segítik, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében jelenleg is 30 ezer kisgyermekes anya foglalkoztatása biztosított. A családi adórendszer már egymillió családnak jelent érdemi támogatást - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a gyermekek több mint felének ma ingyen tankönyv jár és Európa legnagyobb szociális programjával segíti a kormány több tízezer gyermek szociális üdültetését.

Az egy-két gyermeket nevelő átlagos magyar család számára a rezsicsökkentés évi 100 ezer forint megtakarítást jelent - fűzte hozzá, megjegyezve, a kormány kedvezményes hitelekkel segíti az otthonteremtést és családok százezreit húzta ki a devizacsapádból. A Fidesz elkötelezett amellett, hogy folytassa a családok segítését; demográfiai programmal, a rezsicsökkentéssel és a devizahitelesek segítésével - hangsúlyozta.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×