Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fidesz: a kormány kézzel fogható segítséget nyújt a gyermeket nevelőknek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A baloldal családellenes politikájával szemben a Fidesz-kormány kézzel fogható segítséget nyújt a gyermeket nevelőknek - közölte Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője csütörtökön a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szavaira reagálva.

Az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján tragikus képet mutat a születések száma Magyarországon. A kormány nemcsak család-, gyermek-, hanem nőellenes politikát is folytat - vélekedett.

Selmeczi Gabriella közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a születések száma hosszú ideje tragikus Magyarországon, de míg a baloldal tétlenül nézte és súlyosbította azt, a jelenlegi kormány intézkedések sorozatával igyekszik a gyermekvállalást segíteni, illetve kézzel fogható segítséget nyújtani a gyermeket nevelőknek.

A szóvivő szerint a Gyurcsány-Bajnai-kormány egyenesen büntette a gyermeknevelést: kormányzásuk alatt nem létezett családi adókedvezmény, a kisgyermekes édesanyák munkavállalását semmivel sem segítették, elvették tőlük a hároméves gyes-t. Családalapító fiatalok százezreit hajszolták devizahitelekbe azzal, hogy megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket - sorolta.

Selmeczi Gabirella közölte, a jelenlegi kabinet visszaállította három évre a gyest, míg a kisgyermekes anyákat részmunkaidős foglalkoztatás és célzott foglalkoztatási programok segítik, a munkahelyvédelmi akcióterv keretében jelenleg is 30 ezer kisgyermekes anya foglalkoztatása biztosított. A családi adórendszer már egymillió családnak jelent érdemi támogatást - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a gyermekek több mint felének ma ingyen tankönyv jár és Európa legnagyobb szociális programjával segíti a kormány több tízezer gyermek szociális üdültetését.

Az egy-két gyermeket nevelő átlagos magyar család számára a rezsicsökkentés évi 100 ezer forint megtakarítást jelent - fűzte hozzá, megjegyezve, a kormány kedvezményes hitelekkel segíti az otthonteremtést és családok százezreit húzta ki a devizacsapádból. A Fidesz elkötelezett amellett, hogy folytassa a családok segítését; demográfiai programmal, a rezsicsökkentéssel és a devizahitelesek segítésével - hangsúlyozta.