eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bomba Székesfehérváron - Befejeződött a kitelepítés

Befejeződött tízezer székesfehérvári lakos ideiglenes kitelepítése egy világháborús gránát miatt. A Fejér megyei városban előző nap a Rákóczi úti Mancz János Óvoda kertjében földmunkák közben találták meg a tüzérségi lövedéket.

Kiss Z. Edward a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kitelepítés befejeződött, most hagyják el a területet azok, akik a kiürítés lebonyolításában segítettek.

A kitelepítésben 260-an vettek részt: katonák, rendőrök és polgárőrök.

Dancs Norbert, a székesfehérvári járási hivatal vezetője szerdán elmondta, hogy a szovjet gyártmányú, 203 milliméteres romboló repeszgránátban 25 kilogramm a robbanótöltet.

A tűzszerészek jelzései alapján 400 méter sugarú körben teljes zárást és kiürítést rendeltek el. A lezárás után a területre senki sem mehet be, még a megkülönböztető jelzéssel közlekedő járművek sem.

Az otthonukat átmenetileg elhagyni kényszerülők számára ideiglenes tartózkodási helyként a Vízivárosi és a Hétvezér Általános Iskolát, valamint a József Attila Kollégiumot jelölték ki.

Csurgó Attila, az MH Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredének vezetője korábban közölte: a gyújtószerkezet beazonosítása után tudják eldönteni, a robbanótest szállítható-e egyben, esetleg a gyújtószerkezetet a helyszínen kell kiszerelni és utána elszállítani.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×