Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Baja Ferenc: Az MSZP egyedül is le tudná váltani a kormányt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Komoly előrelépésnek tekinti az ellenzéki együttműködésről kezdett megbeszélések legutóbbi fordulóján elért eredményeket Baja Ferenc szocialista parlamenti képviselő. Az InfoRádió Aréna című műsorában az egyezségről azt mondta, fontos lépés, hogy elfogadták a programalkotás sorvezetőjét, és jelentős eredmény, hogy megállapodtak az egyéni jelöltek kiválasztásának alapelveiről.

Az MSZP szerint az lenne az ideális, ha az egyéni körzetekben induló képviselőkről és a listára kerülőkről is meg tudna állapodni a párt, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció - mondta a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Baja Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Fontos az egyéni körzetekben való megállapodás. A parlamenti képviselők fele a választási törvény szerint az egyéni körzetekből kerül ki, ráadásul ezeken a helyeken a választás egyfordulós, és óriási a tét, akár 5-10 szavazat is dönthet. Az ellenzéknek muszáj összefognia, ez ügyben van egy erős megállapodási kényszer" - fejtette ki.

Baja Ferenc szerint az MSZP egyedül is le tudja váltani a Fideszt a következő országgyűlési választáson, de szerinte az a cél, hogy ez ellenzéki összefogással valósuljon meg. Hozzátette: a politika erők felelőssége a választói akarat harmonizálása és maximalizálása.

A politikus komoly előrelépésnek tekinti az ellenzéki együttműködésről kezdett megbeszélések legutóbbi fordulóján elért eredményeket. Mint mondta, fontos lépés, hogy elfogadták a programalkotás sorvezetőjét, és jelentős eredmény, hogy megállapodtak az egyéni jelöltek kiválasztásának alapelveiről. A döntések szerkezetet adnak a párbeszédnek, és megkönnyítik az együttműködést - tette hozzá.

Baja Ferenc szerint az MSZP sokat változott előnyére, és a legfiatalabb politikai erő jelenleg az országban. A fiatal csapat a Horn Gyula-típusú MSZP-t szeretné megvalósítani modern formában - emelte ki.

Hanganyag: Boros Péter