Baja Ferenc: Az MSZP egyedül is le tudná váltani a kormányt

Infostart
2013. július 18. 08:33
Komoly előrelépésnek tekinti az ellenzéki együttműködésről kezdett megbeszélések legutóbbi fordulóján elért eredményeket Baja Ferenc szocialista parlamenti képviselő. Az InfoRádió Aréna című műsorában az egyezségről azt mondta, fontos lépés, hogy elfogadták a programalkotás sorvezetőjét, és jelentős eredmény, hogy megállapodtak az egyéni jelöltek kiválasztásának alapelveiről.

Az MSZP szerint az lenne az ideális, ha az egyéni körzetekben induló képviselőkről és a listára kerülőkről is meg tudna állapodni a párt, az Együtt-PM szövetség és a Demokratikus Koalíció - mondta a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Baja Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában.

"Fontos az egyéni körzetekben való megállapodás. A parlamenti képviselők fele a választási törvény szerint az egyéni körzetekből kerül ki, ráadásul ezeken a helyeken a választás egyfordulós, és óriási a tét, akár 5-10 szavazat is dönthet. Az ellenzéknek muszáj összefognia, ez ügyben van egy erős megállapodási kényszer" - fejtette ki.

Baja Ferenc szerint az MSZP egyedül is le tudja váltani a Fideszt a következő országgyűlési választáson, de szerinte az a cél, hogy ez ellenzéki összefogással valósuljon meg. Hozzátette: a politika erők felelőssége a választói akarat harmonizálása és maximalizálása.

A politikus komoly előrelépésnek tekinti az ellenzéki együttműködésről kezdett megbeszélések legutóbbi fordulóján elért eredményeket. Mint mondta, fontos lépés, hogy elfogadták a programalkotás sorvezetőjét, és jelentős eredmény, hogy megállapodtak az egyéni jelöltek kiválasztásának alapelveiről. A döntések szerkezetet adnak a párbeszédnek, és megkönnyítik az együttműködést - tette hozzá.

Baja Ferenc szerint az MSZP sokat változott előnyére, és a legfiatalabb politikai erő jelenleg az országban. A fiatal csapat a Horn Gyula-típusú MSZP-t szeretné megvalósítani modern formában - emelte ki.

Hanganyag: Boros Péter


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Baja Ferenc 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Baja Ferenc 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Baja Ferenc 3.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást