Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tárgyalnak az Orvostechnikai Szövetséggel a tartozásokról - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzet szerint génmódosított kukoricát tárcsáztak ki, míg a Népszabadság arról ír, pénteken tárgyalhat az egészségügyi államtitkárság az Orvostechnikai Szövetséggel.

A Népszabadság cikkéből kiderül, hogy külön tárgyalásra hívta az egészségügyi államtitkárság az Orvostechnikai Szövetség képviselőit azt követően, hogy a kórházak szövetséggel szembeni lejárt tartozása elérte a tavaly év végi szintet, vagyis meghaladta a 10 milliárd forintot. Az egyeztetésre a lap információi szerint pénteken kerülhet sor.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy génmódosított kukoricát tárcsáztak ki a keleti határszélen. Közvetlen bizonyítást nyert ugyanis, hogy egyes gazdák feketén beszerzett GMO kukoricamagot vethettek el azon a területen. A lapnak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta: az ellenőrzés hírére sokan már a hatósági emberek megérkezése előtt maguktól kitárcsázták földjeikről a magokat.

Az Index összeállításából kiderül: rengeteg fiatal balett-, nép- és jazztáncos jelentkezett a brit tehetségkutató műsort megnyerő Attraction árnyszínház táncos castingjára. A társaság bővítésére azért van szükség, mert létszámuk már nem elég egy másfél órás műsor összeállításához, így jelenleg nem is tudnak elvállalni minden fellépést.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a kormányablakok megnyitását követően a jelenlegi papír alapú iratforgalmat jelentős mértékben felváltja majd az elektronikus irattovábbítás. Így ráadásul távolról is elérhetőek lesznek az ügyintézők, így kényelmesebbé és gyorsabbá válik a folyamat. A Magyar Közlönyben már megjelentek az ehhez szükséges kormányrendeletek módosítása.

A Pénzcentrum.hu a PayPass-os fizetési rendszert tesztelte a nézőcsúcsot produkáló Balaton Sound Fesztiválon. A gazdasági portál tapasztalatai szerint kimondottan sokan használták az érintés nélküli bankkártyákat, a fesztiválkártya feltöltőpontjain azonban sokszor komoly sorok alakultak ki.

A Portfolio.hu arról ír, hogy a JP Morgan és a Wells Fargo után a Citigroup is pozitív meglepetést okozott az elemzőknek. A vártnál jobb eredményt produkáló társaság 527 millió dollárral szárnyalta túl a várakozásokat a második negyedévben.

Hanganyag: Domanits András