Megkezdte munkáját az első Antall József Nyári Egyetem

Infostart
2013. július 16. 07:00
Tegnap megkezdte munkáját az első Antall József Nyári Egyetem. A programsorozat megnyitóján Hende Csaba honvédelmi miniszter azt mondta: Magyarország arra is fel akarja használni a visegrádi négyek soros elnöki posztját, hogy növelje az együttműködés láthatóságát Európában.

Antall József hitt abban, hogy közép-Európa sorsa az együttműködés - mondta az első Antall József Nyári Egyetem megnyitóünnepségén Hende Csaba honvédelmi miniszter a rendszerváltozás első magyar miniszterelnökének pályafutását méltatva. Emlékeztetett: Antall József egyik alapítója volt a Visegrádi Négyek együttműködésének.

A Visegrádi Négyek katonai együttműködéséről Hende Csaba azt mondta: a védelempolitikai álláspontok összehangolása, az egységes V4 álláspontok kialakítása egyre inkább általános gyakorlattá válik, amely hatékonyabb érdekérvényesítő erőt jelent a NATO és az Európai Unió fórumain.

Hende Csaba emlékeztetett: 2013. július 1-jével Magyarország vette át a Visegrádi Négyek elnökségét. A honvédelmi miniszter hozzátette: a négy ország közös álláspontot igyekszik kialakítani a NATO 2014-es csúcstalálkozójára is.

Az elsősorban a Visegrádi Négyek, valamint közép-Európa együttműködéséről szóló Antall József Nyári Egyetemen 16 ország képviselői vannak jelen. A programsorozat július 26-áig tart.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást