Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar Nagydíj - Külföldi rendőrök is segítik majd a magyar hatóság munkáját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövő hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj biztosításában lengyel, szlovák és osztrák rendőrök segítik magyar kollégáik munkáját - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden.

A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a külföldi rendőrök elsősorban a külföldi vendégek problémáinak megoldásában segítenek, könnyítik a tájékozódásukat, ellenőrzik okmányaikat és járműveiket.

Tavalyhoz hasonlóan idén is több konzulátus képviselője lesz jelen a mogyoródi Hungaroringen. A brit, német, finn és lengyel konzulok az EU tagállamai, valamint Svájc konzulátusi feladatait látják el a verseny ideje alatt.

Jövő héten csütörtöktől az azt követő hétfő reggelig a versenypálya közelében ideiglenes rendőrőrs működik. Ennek, valamint az egyes konzulátusok képviselőinek elérhetőségeit a www.police.hu oldalon később teszi közzé a rendőrség.

A Pest megyei rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a sportrendezvényre nagy számban érkező magyar és külföldi látogatók erősen megterhelik Mogyoród és környékének forgalmát. Ezért a lakosokat arra kérik, hogy gépkocsival csak akkor induljanak el, ha az feltétlenül szükséges, illetve a szokásosnál nagyobb türelemmel és toleranciával közlekedjenek.

A rendezvény ideje alatt Szilasligeten és Mogyoródon is forgalomkorlátozásokra kell készülni. A versenypálya körüli és az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom lesz érvényben. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja, azokat csak a szabálysértési bírság, illetve a szállítási költség kifizetése után kaphatják vissza a tulajdonosok - közölték.