eur:
394.05
usd:
369.37
bux:
65214.53
2024. április 19. péntek Emma

Felpörgetik a balatoni nyaralást a rendőrök is

Megkezdte működését a Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ.

Három Balaton-parti városban: Siófokon, Balatonlellén és Balatonföldváron kezdi meg működését a Dél-Balatoni Bűnmegelőzési Centrum - olvasható a rendőrség honlapján. Az idegenforgalmi főszezonban több rendőr teljesít szolgálatot a Balatonnál és emellett még 96 rendvédelmi középiskolás is segíti a rendőrség munkáját.

A Dél-Balatoni Szezonális Bűnmegelőzési Központ célja a közösségi bűnmegelőzés kialakítása, a Balaton partján a nyári idegenforgalmi szezonban jellemző bűncselekmények (betöréses-, besurranásos-, strandi lopások, valamint a gépjárművekkel kapcsolatos jogsértések) megelőzése, a helyi lakosság és a turisták biztonságérzetének növelése, illetve az áldozattá vált turisták segítése.

A rendőrök folyamatos megelőző járőr- és figyelő tevékenységet végeznek az érintett települések strandjain, azok környezetében. A rendőrök háromnyelvű szórólapokkal és hasznos tanácsokkal is felhívják a Balaton-parton kikapcsolódni vágyók és ott élők figyelmét vagyontárgyaik megóvására.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×