eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem lesz egységes ára a dinnyének - lapszemle

A Magyar Nemzet szerint még formálják a demográfiai programot, míg a Népszabadság a dinnyekartellről ír.

Várhatóan július 24-én tárgyal a kormány arról, hogy a szakmai javaslatok közül milyen konkrét elemeket valósítanak meg a demográfiai programban - írja a Magyar Nemzet. Soltész Miklós az újságnak korábban úgy nyilatkozott, hogy a szakmai és pénzügyi egyeztetések során több elemről tárgyaltak. A szociális és családügyért felelős államtitkár azt mondta: a végleges döntés során szóba kerülhet egyebek mellett a családi adókedvezmény kiszélesítésének, a rugalmas gyed bevezetésének lehetősége, illetőleg azon egyetemistáknak és főiskolásoknak a lakhatási támogatásáról is tárgyaltak korábban, akik összeházasodnak és gyermeket terveznek.

A Népszabadság arról ír, hogy kipukkadt a dinnyekartell, Brüsszeli retorziótól tartanak az áruházláncok. A lap úgy tudja, hogy a társaságok a napokban a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a termelők képviselőivel folytatott megbeszélésen egyöntetűen mondtak nemet arra a kezdeményezésre, hogy idén is egységes áron kínálják a magyar dinnyét. A lap szerint a felek végül csak arról állapodtak meg, hogy a kereskedők reklámozzák a minőségi magyar dinnyét.

Pál Ferenc atya, vagy ahogy mindenki hívja Pálferi az egyik legismertebb katolikus pap ma Magyarországon. Előadásaira több százan zarándokolnak el minden héten és még többen hallgatják őt az interneten. Tanácsokat várnak tőle olyanok is, aki egyáltalán nem vallásosak. Az Index erkölcstanról, öngyilkosságról, óvszerhasználatról is beszélgetett vele.

A Napi Gazdaság szerint idén kevesebben jöhetnek a Szigetre. Az idén időarányosan 7-8 százalékkal kevesebb jegyet adtak el az egy hónap múlva kezdődő fesztiválra - mondta Gerendai Károly. A Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. ügyvezető igazgatója szerint a szerényebb érdeklődésnek több oka is lehet. Egyrészt a meghívott nemzetközi előadók egy jelentős része nem ért rá, így azokra a nézőkre, akik elsősorban a koncertek miatt vásárolnának jegyet, kevésbé lehet számítani, másrészt a múlt évi sikerben annak is szerepe volt, hogy a 2011-es Szigetet választották Európa legjobb fesztiváljának.

A Portfolio.hu írásában emlékeztet arra, hogy augusztus 1-jétől 6 százalékos ehót kell fizetni a 16 százalékos kamatadó mellett a kamatozó megtakarításaink és befektetéseink többségére. Egyes termékek viszont mentesülnek az extra teher alól: a forint állampapírok és a legalább 80 százalékba ezekbe fektető alapok mellett mindazon befektetések, amelyekre még időben, augusztus 1-je előtt megnyitott tartós befektetési számlán helyezzük el idén a pénzünket.

A legfrissebb felmérések szerint négyből három internetet használó magyar felnőtt vásárolt már a világhálón - írja a Pénzcentrum.hu. Egy honlapról nem egyszerű megállapítani, hogy átverős-e, vagy sem, lenyúlja-e a pénzünket, vagy meg akarja szerezni kártyánk adatait. Nagyon fontos, hogy olyan honlapokat használjanak az emberek, amelyeket már korábbról ismernek. Egy új oldalt érdemes leellenőrizni. Érdemes összehasonlítani, hogy megvannak-e azok a biztonsági jelek és előírások, amelyeket egy ilyen vásárláskor az embernek érdemes figyelembe venni.

Hanganyag: Windisch Judit

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×