eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az MSZP várja az Együtt-PM jelöltnévsorát

Az MSZP nem kapott jelöltnévsort az Együtt-PM szövetségtől, továbbra is várja azt - mondta Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke szerdán újságíróknak.

Az MSZP elnöke azután válaszolt a sajtó kérdéseire, hogy a Magyar Nemzet és a Népszabadság is írt arról, hogy az Együtt-PM szövetség még nem küldte meg teljes egészében lehetséges képviselőjelöltjei listáját az MSZP-nek, ez pedig nehezíti a tárgyalásokat. Az Együtt-PM ezután közleményben sürgette, hogy a szocialisták cáfolják ezt az állítást, illetve azt, hogy MSZP-s politikusok nyilatkoztak volna így a Magyar Nemzetnek.

Mesterházy Attila azt mondta: az MSZP jelöltnévsort kért az Együtt-PM szövetségtől, ez azonban nem érkezett meg, helyette a pártszövetség a választókerületi koordinátorait nevezte meg, körülbelül kilencven politikust. A szocialisták viszont - folytatta - arra kíváncsiak, hogy közös jelöltállítás esetén kivel vagy kiért kell dolgozniuk az egyéni körzetekben.

Hozzátette: az MSZP már elküldte 106 lehetséges egyéni jelöltjének nevét a Bajnai Gordon vezette pártszövetségnek, és ígéretet kaptak arra, hogy péntekig az Együtt-PM is elküldi saját névsorát.

Arra a kérdésre, ők szivárogtatták-e ki a Magyar Nemzetnek, hogy az Együtt-PM rosszul áll a jelöltállítással, Mesterházy Attila úgy válaszolt: ilyet nem mondhattak, hiszen még nem kaptak listát a "jelöltjelöltekről". Megjegyezte azonban, hazudni nem fognak, így aki rákérdezett, annak elmondták, hogy az Együtt-PM egyelőre csak választókerületi felelőseinek névsorát osztotta meg velük.

Mesterházy Attila azt is kifogásolta, hogy a Bajnai Gordon által korábban javasolt forródrót helyett az Együtt-PM közleményben üzent a szocialistáknak.

Az MSZP elnöke elmondta: azt várja, hogy a július 16-án folytatódó tárgyalásokon lezárják a programegyeztetést, és előre tudnak lépni a jelölt- és listaállítás ügyében is. Megerősítette: a szocialisták szerint őszre le kell zárni az egyeztetéseket az Együtt-PM-mel, hogy a választásokat megelőző fél évben már ne egymással, hanem a Fidesz-kormány bírálatával és az ország ügyeivel, saját javaslataikkal foglalkozhassanak.

"Mindkét fél arra törekszik, hogy legyen megállapodás. Nekünk nem változott a stratégiánk: közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt. (...) De nem lehet a tárgyalásokat örökké húzni, mert Orbán Viktor akkor röhög a markába. (...) Elnézést, hogy így fogalmazok, de a tökölődést egy idő után be kell fejezni" - jelentette ki.

Az MSZP szocialista platformját vezető Baja Ferenc szerdán a hvg.hu-nak azt mondta: Bajnai Gordon pártja akár a gátja is lehet a kormányváltásnak. Mesterházy Attila kérdésre közölte: Baja Ferenc ezt arra az esetre vetette fel, hogy ha az Együtt-PM nem a szocialistákkal, hanem külön listán indulna. Ebben az esetben ugyanis, mivel két pártról van szó, tíz százalékra emelkedik a parlamenti küszöb, a szövetség támogatottsága pedig a felmérések szerint elmarad ettől - mondta.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×