eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szijjártó: Több új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon

Õszig öt új határátkelő nyílik a szlovák-magyar határon, hogy kiterjesszék a gazdasági övezeteket - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában

Õszig öt új határátkelő nyílik a szlovák-magyar határon, hogy kiterjesszék a gazdasági övezeteket - mondta a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország és Szlovákia között húzódik Európa egyik leghosszabb, 700 kilométeres határszakasza. Mint mondta: versenyhátrányt jelent, hogy jelenleg csak mintegy 26 kilométerenként vannak átkelők, míg Nyugat-Európában átlagosan két és fél kilométerenként.

A Pozsony és Budapest közötti múlt heti megállapodásra utalva azt mondta: a következő hét évben 25 új határátkelőt nyitnak meg uniós forrásokból, míg a teljes közös program összesen 60 átkelő létrehozásáról szól.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy jelentősen bővíti magyarországi telephelyeit két amerikai cég augusztus elejéig. Szijjártó Péter emlékeztetett: a kormány eddig összesen 26, határozatlan ideig szóló stratégiai megállapodást írt alá, és ebből 7 amerikai céggel.

Hozzátette: az érintett amerikai vállalatok továbbra is elégedettek a magyar beruházási környezettel, illetve a mérnökök, szakmunkások teljesítményével. --A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, Szijjártó Péterrel készült teljes beszélgetést este 7 órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával, Szijjártó Péterrel készült teljes beszélgetést este 7 órától hallgathatják meg az InfoRádió Aréna című műsorában.

Hanganyag: Exterde Tibor

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×