eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Legalább 300 ezer új közmunkás várható - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint jövőre is legalább 300.000 embert szeretne bevonni a közmunkaporgramba a kormány. A Népszabadság arról ír, több mint 2000 befizetés érkezett eddig az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba.

A Magyar Nemzet cikke szerint jövőre is legalább 300.000 embert szeretne bevonni a közmunkaprogramba a kormány - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, hozzátéve, a közmunka sok helyen "presztízst" szerzett. Kovács Zoltán beszélt arról is, meglátása szerint látványos sikert hozott a családtámogatás iskolába járáshoz kötése, ugyanis felére csökkent a hiányzások száma.

A Népszabadság arról ír, több mint 2000 befizetés érkezett eddig az Összefogás az Államadósság Elleni Alapba, idén kétszáz beérkező utalást regisztráltak, majdnem 10 millió forint értékben. 2011-ben és 2012-ben összesen 263 millió forint érkezett a számlára, többségében néhány ezer forintos adományok formájában, de előfordult egy-kétmilliós utalás is. Januárban egy család fizette a legnagyobb, 5 milliós összeget.

A Pénzcentrum.hu cikkében a bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításokról ír. Sokan nem tudják, hogy dombornyomott kártyájukhoz utasbiztosítás, vagy balesetbiztosítás is tartozik. A legtöbb bank automatikusan adja ezt a kártyához, de vannak olyan pénzintézetek is, amelyek választható, fizetős szolgáltatásként kínálják a lehetőséget. Érdemes azonban utána nézni, pontosan mire is nyújt fedezetet a biztosítás.

A Népszabadság cikkéből kiderül, ősztől drágábban bankolunk, a hitelintézetek egymás után hárítják át ügyfeleikre a júniusban megnövelt tranzakciós illetéket. A piacot lefedő 8 nagybankból eddig 4 lépett, és mivel a pénzintézeteknek a hatályba lépés előtt 60 nappal kell megjelentetniük új kondíciójukat, a tranzakciós illeték áthárítása elcsúszva jelenik meg az ügyfeleknél.

A Napi Gazdaság arról ír, a korábban becsültnél kevesebbe kerülhet a júniusi árvíz a biztosítóknak. A Swiss Re viszontbiztosító szerint az árhullám Közép- és Kelet-Európában összesen 3,5-4,5 milliárd dollár közötti veszteséget okoz majd a biztosítási szektornak, a korábban várt 8 milliárdhoz képest. Egyebek közt az időben elkezdett megelőzés és a Prágában is alkalmazott mobilgátak ugyanis nagy területeket mentettek meg az elöntéstől, csökkentve a károkat.

A Portfolio cikke szerint remek félével zártak a német autógyártók, a BMW, a Mercedes-Benz és a Volkswagen csoportba tartozó Audi is rekord eladásokról számolt be. Az értékesítés növekedése elsősorban a kínai és az amerikai autópiacnak volt köszönhető, Európában egyedül a Mercedes tudta növelni értékesítéseit. Jól teljesített a Magyarországon is gyártott Mercedes B-osztály, és a kizárólag idehaza előállított CLA is.

Az Index információi szerint a kormány hétfői ülésén napirendre vette a Normafa nagyszabású fejlesztési terveinek tárgyalását. Ha elfogadják, három vagy négy új hóágyús pálya épülhet meg, amelyeket új síliftekkel lehet megközelíteni. A természetvédők szerint a csíkos boglárka élőhelye viszont útját állhatja a nagy tömegek igényeit kielégítő modern síközpont megvalósításának.

A Napi Gazdaság arról ír, a vártnál hamarabb jelentek meg az új jegybanki vezetés által aláírt 500 forintosok a készpénzforgalomban. Eredetileg 2014 elejére tervezték ezt, azonban már most sor került a kibocsátásra. Az MNB tervei szerint nem bontja meg a hat bankjegyből és hat pénzérméből álló címletsorozatot.

A Magyar Nemzet írása szerint nem kedvez a magyar bioetanol-gyártásnak az a javaslat, amellyel az Európai Bizottság módosítaná a nem hagyományos üzemanyagokra vonatkozó irányelvet. Brüsszel ugyanis az eddigi elképzelésekhez képest jóval kevesebb kukoricából előállított, első generációs etanolt tartana helyesnek. A bizottság javaslata egyelőre nem végleges.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×