Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Itt az új választási évad - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság az "ígéret városáról", a Magyar Nemzet pedig a francia és a máltai távközlési különadóról ír.

A Népszabadság "Az ígéret városa" címmel Budapestről ír. A szerző úgy fogalmaz, hogy Tarlós István főpolgármester még az előző kampányban bejelentett fejlesztések zömével is adós, de a kormányfő mind sűrűbb fővárosi szereplése arra utal, hogy itt az új választási évad.

Bár a szektor nem erre számított, az Európai Bíróság a közösségi joggal összhangban állónak ismerte el mind a francia, mind pedig a máltai távközlési különadót. A testület döntése nem jött jól a hazánkban 2010 és 2012 között kivetett, hasonló modellen alapuló és szintén megtámadott teher ellen küzdő cégeknek, amelyek a Magyar Nemzet információi szerint már be is árazták a számukra kedvezőtlen ítéletet.

Az Index riportere a putris-palotás szocioséták és a belvárosi III/III-as túrák után 3 és fél órát mászkált a Csepel Művek területén és az ipartelep 2-es számú légókockájában, a betonba fagyott szocializmus mauzóleumában, ahol kétszer ennyi időt el lehetett volna tölteni.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy ma kezdődnek meg a transzatlanti szabadkereskedelmi tárgyalások, amelyek a lap szerint katalizálni tudják a növekedést. Három év alatt kialakulhat egy olyan integrált övezet, amely meg tudja őrizni a régió gazdasági jelentőségét.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy forradalmi változások előtt áll az informatikai szolgáltatások piaca. A cloud computing térhódítása megállíthatatlannak tűnik, nem csak az adattárolás, de a szoftveres megoldások és szolgáltatások is lassan a "felhőbe kerülnek". A tőzsdei befektetők számos vállalat részvényei közül válogathatnak, a kérdés, hogy melyiket érdemes most megvenni.

A Pénzcentrum szerint a legtöbb okostelefon-tulajdonos bosszankodik azon, hogy rendkívül rövid a készülékek üzemideje, vagyis az akkumulátor nagyon gyorsan lemerül. A portál ahhoz ad tippeket, hogyan érdemes használni aksikímélő üzemmódban.az okostelefont.