eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így próbálja megérteni az amerikai kormány Magyarországot - lapszemle

Az amerikai kormány élénk párbeszédre törekszik a magyar kormánnyal és parlamenttel, hogy megpróbálja megérteni, hogy az elmúlt években történt rengeteg reformnak milyen hatása lesz a magyar demokráciára - mondta az amerikai nagykövet a Népszabadságnak. A Napi Gazdaság szerint nem tartja az önmaga által szabott határidőt a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2014-es költségvetés tervezése során.

Az amerikai kormány élénk párbeszédre törekszik a magyar kormánnyal és parlamenttel, hogy megpróbálja megérteni, hogy az elmúlt években történt rengeteg reformnak milyen hatása lesz a magyar demokráciára - mondta az amerikai nagykövet a Népszabadságnak adott interjúban. Eleni Tsakopoulos Kounalakis arról is beszélt, hogy minden egyes magyarnak számít a hangja az antiszemitizmus elutasításában.

A Napi Gazdaság szerint nem tartja az önmaga által szabott határidőt a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2014-es költségvetés tervezése során, ugyanis a tervezési köriratot már meg kellett volna kapniuk a tárcáknak. Ez a dokumentum szabná meg, hogy a minisztériumok milyen keretek között, mennyi pénzből gazdálkodhatnak és mekkora béremelésre lehet számítani 2014-ben - a késés oka épp ez utóbbi lehet, hisz a kormány nagyszabású béremelésre készül.

Az Indexen arról olvashatnak, hogy Hollywood mennyire homofób. A portál visszaidézi Rupert Everett angol színész januári, BBC-nek adott nyilatkozatát, amely szerint ha egy heteró férfi eljátszik egy meleg karaktert, kap egy rakás díjat és mindenki megtapsolja. Fordítva viszont ez nagyon nem működik.

A környezetvédelmi államtitkár szerint több ezer embernek adhatna munkát a vízügy - írja a Magyar Nemzet. Illés Zoltán úgy látta, hogy a vízügyi igazgatóságokon létrehozandó fizikai állományból bejáratott brigádok állhatnának fel, amelyek csatornát ásnának, mélyítenék az árkokat és mentesítenék a növényektől, kaszálnának, erősítenék a gátakat, de akár nádaratásban is részt vehetnének.

A rendőrség hajlandóságot mutat arra, hogy peren kívüli egyezséget kössön az izsáki rendőrőrsön agyonvert férfi családjával - közli a Népszabadság. Magyar György, a férfi édesapját és egyik testvérét képviselő ügyvéd azért kéri első körben a rendőrségtől a peren kívüli kártalanítást, mert az orvosszakértői vélemény szerint a férfit ért folytatólagos bántalmazás ok és okozati összefüggésben van a halálával. Így nemcsak a büntetőeljárás alá vont két rendőr polgárjogi felelőssége áll fenn, hanem a munkáltatóé is, aki őket alkalmazta - tette hozzá az ügyvéd.

Az Indexen arról láthatnak egy néhány perces videót, hogy hogyan és miért került vissza a túlzsúfolt menhelyekre a Fehér Istenben szereplő 274 kiképzett filmsztár kutya. Õk is gazdára várnak, a menhelyek pedig felismerték, hogy a kiképzés kiutat jelenthet.

Túlméretezték a bérkompenzáció tízmilliárdos keretét - írja a Napi Gazdaság. Az előzetes várakozásokkal szemben ugyanis nagyon kevés munkaadó igényelte a kormány minimálbér és a garantált bérminimum emeléséhez adott támogatását. Az idei első félévre igényelhető támogatást május 31-éig összesen 3909 társaság kérte.

Száguld az egyiptomi tőzsde - közli a Portfolio.hu. Optimistán fogadta a piac, hogy a hadsereg eltávolította a hatalomból Mohamed Murszit és ezzel párhuzamosan az ország alkotmánybíróságának elnökét átmeneti államfővé választották. Az egyiptomi kötvényhozamok viszont a mélybe zuhantak, ráadásul a fordulat hatására a Brent világpiaci ára is csökkenni kezdett.

A pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy kampánnyal hívják a briteket az idei Szigetre. A Hungary Tourism UK facebook oldal folyamatosan közöl híreket és információkat a fesztiválról, továbbá a Sziget Fesztivál angol weboldala és Facebook oldala is elérhető innen, így ezeken a csatornákon keresztül még nagyobb publicitást kaphat az indított nyereményjáték és blogger-verseny.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×