eur:
394.11
usd:
370.15
bux:
65589.86
2024. április 19. péntek Emma

A nagy gazdasági átalakítás szinte befejeződött - hetilapszemle

A Figyelőnek Cséfalvay Zoltán, a Nemterhazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy a nagy gazdasági átalakítás nagy részben befejeződött. A Heti Válasznak Fábry Sándor úgy nyilatkozott: ha a Fidesz győz 2014-ben, köszöntetet kell mondania szárszói találkozónak.

A Figyelő Cséfalvay Zoltánnal, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárával készített interjút. A politikus elmondta: bár Magyarországon a beruházások szintje alacsony, az semmivel sem marad el az uniós átlagtól.

Cséfalvay Zoltán az idei évre reálbér-növekedést vár, ami megjelenhet a fogyasztásban is. Elismerte ugyanakkor, hogy a gyors törvénykezési menetrend nem kedvez a vállalkozásoknak. Hozzátette: a nagy gazdasági átalakítás mára nagy részben befejeződött.

A Heti Válasz Fábry Sándorral készített interjújából kiderül: a tévés személyiség szerint ha a Fidesz jövőre megnyeri a választásokat, köszönetet kell mondani a szárszói találkozónak. A showman ugyanakkor hozzátette: előbb-utóbb szükség lenne tisztességes baloldalra.

Fábry a jelenlegi kormányzat hibás lépéseként értékeli, hogy elődeikhez hasonlóan szőnyeg alá söpörték az ügynökügyet, hogy a trafikpályázatok kapcsán nem írtak ki új tendert, és nem valósult meg az elszámoltatás sem. Tarlós István főpolgármesterről úgy nyilatkozott: jóllakott napközis benyomását kelti, közben valódi hérosz.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×