eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Takarékossági parancs a honvédségi szervezeteknél

Takarékossági intézkedéseket rendelt el Benkő Tibor vezérkari főnök a közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezeteknél és a Magyar Honvédség (MH) katonai szervezeteinél. Az erről szóló intézkedés a Honvédelmi Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A rendelkezés szerint az alárendelt szervezetek az egyes feladatok végrehajtásánál kötelesek a helyi sajátosságok figyelembevételével takarékossági parancsot kiadni.

A vezérkari főnök rendelkezésében előírta például, hogy az alárendelt szervezetek vezetőinek korlátozniuk kell, illetve lehetőség szerint minimálisra csökkenteniük az ajándéktárgyak, emléktárgyak, valamint az alakulatot népszerűsítő reklám- és propagandaanyagok beszerzését.

A kiképzési rendezvények költségeinek csökkentése és hatékonysága érdekében a vezérkari főnök azt az intézkedést hozta, hogy az idei kiképzés, felkészítés feladatait lehetőség szerint fűtési szezonon kívül, a helyőrségi gyakorló- és lőterek fokozott igénybevételével, összehangolt végrehajtásával kell tervezni. Úgy határozott, hogy csökkenteni kell a továbbképzések, szakmai felkészítések számát is.

A vezérkari főnök előírta továbbá, hogy szigorítani kell a honvédségi gépjárművek szolgálati igénybevételét. Az üzemanyag-felhasználás korlátozásáért az év végrehajtandó feladatait "rangsorolva, elsősorban a készenlétfenntartással és -fokozással, valamint a készenléti, készültségi szolgálatok biztosításával, a missziós felkészítéssel és a szervezet működőképességének fenntartásával" összefüggésben kell végrehajtani - olvasható az intézkedésben.

Az energiatakarékosság érdekében a használatban lévő helyiségek fűtésekor a munkavédelmi és a munka-egészségügyi jogszabályokban a helyiségekre előírt hőmérsékletet kell biztosítani, és "kerülni kell a szabályozókban meghatározottaknál magasabb hőmérséklet biztosítását".

A vezérkari főnök azt is előírta, hogy az alárendelt szervezetek vezetői a működési kiadások - köztük a nyomdai költségek, a szakkönyvek és sajtótermékek beszerzése, valamint a szakképzési kiadások - vonatkozásában vizsgálják felül a hatályos szerződéseket és folyamatban lévő kötelezettségvállalásaikat. Benkő Tibor elrendelte azt is, hogy a laktanyai elhelyezéssel kapcsolatos karbantartási munkálatokat lehetőség szerint a szerződött helyi szolgáltatókkal kell elvégeztetni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×