Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Loptok, csaltok, hazudtok" - performance a Parlamentben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ellenzéki performance színesítette a napirend előtti felszólalásokat ma reggel az Országgyűlésben.

A fideszes György István bejelentette, hogy 150 új autóbusz áll forgalomba Budapesten és már kiírták a pályázatot 32 villamos, illetve 24 trolibusz beszerzésére is. A politikus köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára válaszában elmondta, hogy összesen 1800 milliárd forintot különítettek el a közlekedés korszerűsítésére, és már készül a Nemzeti Közlekedési Stratégia annak érdekében, hogy a közútról a sínekre és a folyókra tereljék a teherforgalom egy részét.

A szocialista Nyakó István május elseje alkalmából arról beszélt, hogy a Kádár-korszak kedvenceiből verbuválódott nemzeti burzsoázia az Orbán-rezsim szekértolójává vált, miközben több mint négymillió magyar a létminimum alatt keres, félmillió pedig külföldre menekült. A szocialista politikus üdvözölte a három szakszervezeti szövetség együttműködését, és kijelentette, hogy május elseje a munkáért való összefogás napja lesz.

A nemzetgazdasági államtitkár szerint viszont a rezsi és az infláció csökken, a reálbérek pedig emelkednek, tehát Magyarország megindult azon az úton, ami a foglalkoztatás növekedéséhez vezet. Cséfalvay Zoltán nem tudta zavartalanul elmondani a beszédét. Karácsony Gergely, az Együtt 2014-gyel szövetséges Párbeszéd Magyarországért Párt független képviselője egyik társával egy Fidesz-logót ábrázoló táblát tartott az államtitkár elé azzal a felirattal, hogy "Loptok, csaltok, hazudtok". Lezsák Sándor levezető elnök kivitette a táblát a terembiztosokkal.

A jobbikos Varga Géza arra kérte a kormányt, hogy a Nemzeti Földalapkezelő ne írjon ki pályázatot arra a 200 ezer hektár termőterületre, amit még nem adtak el, mert szerinte ezek a tranzakciók csak a kormány klientúrájának építését szolgálják. Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár viszont egyértelművé tette, hogy meghirdetik ezeket a földeket, amelyek legalább felerészben kis és közepes gazdaságok tulajdonába kerülnek.
A kereszténydemokrata Kalmár Ferenc András Tata városát méltatta, amely megkapta az Európa-díjat.

Szerző: Herczeg Zsolt