eur:
395.47
usd:
372.27
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

"Loptok, csaltok, hazudtok" - performance a Parlamentben

Ellenzéki performance színesítette a napirend előtti felszólalásokat ma reggel az Országgyűlésben.

A fideszes György István bejelentette, hogy 150 új autóbusz áll forgalomba Budapesten és már kiírták a pályázatot 32 villamos, illetve 24 trolibusz beszerzésére is. A politikus köszönetet mondott a kormánynak a támogatásért.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára válaszában elmondta, hogy összesen 1800 milliárd forintot különítettek el a közlekedés korszerűsítésére, és már készül a Nemzeti Közlekedési Stratégia annak érdekében, hogy a közútról a sínekre és a folyókra tereljék a teherforgalom egy részét.

A szocialista Nyakó István május elseje alkalmából arról beszélt, hogy a Kádár-korszak kedvenceiből verbuválódott nemzeti burzsoázia az Orbán-rezsim szekértolójává vált, miközben több mint négymillió magyar a létminimum alatt keres, félmillió pedig külföldre menekült. A szocialista politikus üdvözölte a három szakszervezeti szövetség együttműködését, és kijelentette, hogy május elseje a munkáért való összefogás napja lesz.

A nemzetgazdasági államtitkár szerint viszont a rezsi és az infláció csökken, a reálbérek pedig emelkednek, tehát Magyarország megindult azon az úton, ami a foglalkoztatás növekedéséhez vezet. Cséfalvay Zoltán nem tudta zavartalanul elmondani a beszédét. Karácsony Gergely, az Együtt 2014-gyel szövetséges Párbeszéd Magyarországért Párt független képviselője egyik társával egy Fidesz-logót ábrázoló táblát tartott az államtitkár elé azzal a felirattal, hogy "Loptok, csaltok, hazudtok". Lezsák Sándor levezető elnök kivitette a táblát a terembiztosokkal.

A jobbikos Varga Géza arra kérte a kormányt, hogy a Nemzeti Földalapkezelő ne írjon ki pályázatot arra a 200 ezer hektár termőterületre, amit még nem adtak el, mert szerinte ezek a tranzakciók csak a kormány klientúrájának építését szolgálják. Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár viszont egyértelművé tette, hogy meghirdetik ezeket a földeket, amelyek legalább felerészben kis és közepes gazdaságok tulajdonába kerülnek.
A kereszténydemokrata Kalmár Ferenc András Tata városát méltatta, amely megkapta az Európa-díjat.

Szerző: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×