Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megújultak a budapesti strandok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. többnyire a saját bevételeiből finanszírozta meg az utóbbi hónapok fejlesztéseit - mondta a cég vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Szőke László kiemelte, bizonyos strandokon a fejlesztések miatt emelték az árakat.

Folyamatosan nyitnak meg a fővárosi strandok, júniusra már mindegy helyszínen várják a vendégeket - mondta Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Hétvégén a Palatínus és a Dagály fürdő nyitotta meg a kapuit - tette hozzá.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. többnyire a saját bevételeiből finanszírozta meg az utóbbi hónapok fejlesztéseit és beruházásait. Kiemelte, hogy új csúszdák épültek, megújultak az öltözők és több helyen részben befedték a gyermekmedencéket.

Szőke László arról is beszélt, hogy a fővárosi önkormányzat a cég eredményeit nem vonja el, így azokat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fejlesztésekre fordíthatja. Szőke László a jegyárakkal kapcsolatban kiemelte, hogy a beruházások miatt az egyes strandokon különböző jegyárak vannak, és különböző kedvezmények és bérletek is várják az embereket.

Hozzátette: ha színvonalas szolgáltatást akarnak nyújtani ahhoz bizonyos helyeken beruházásokra van szükség, emiatt volt szükség az jegyárak emelésére. A vezérigazgató hozzátette: az alacsonyabb szintű szolgáltatást nyújtó strandokon, a többik között a Paskálon vagy Csillagfürdőn olcsóbb jegyárak vannak.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. jelenlegi állapotában tartós rossz idő esetén sem lenne veszteséges - mondta a vezérigazgató. A bevételek nagy részét a nyári hónapokban éri el - tette hozzá. Hiteleket a cég csak a fejlesztésekhez szükséges önrészek miatt vett fel az elmúlt időszakban, más hitelfelvételt nem terveznek.

A cég vezérigazgatója arról is beszélt, hogy a Széchenyi és Gellért Fürdőben 5-10 százalékra csökkent a magyar vendégek aránya, számukra ezért egy új kedvezményt vezettek be. A Zsigmondi klubkártya kiváltása 5 ezer forint, ezért akár minden nap 50 százalékos kedvezménnyel lehet belépni. Szőke László kiemelte, hogy ebből a kártyából eddig ötezer darabot adtak el.

Szerző: Szabó Gergõ