eur:
394.28
usd:
365.03
bux:
65607.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tarlós: iszapban álló kis fákat kell kivágni a Római-parton

A galériaerdőben lévő, öt centiméternél kisebb törzsátmérőjű fákat kell kivágni a Római-parton a védmű építésével összefüggésben, a platánokat meg fogják védeni - közölte Tarlós István főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában csütörtökön.

A városvezető a fakivágások elleni civil tiltakozásra utalva úgy fogalmazott: olyan sok "rosszindulatú ostobaság hangzik el ebben az ügyben, hogy az valami elképesztő".

Ismertette, hogy mintegy 700 fát kell kivágni Pünkösdfürdő közelében, ezek az úgynevezett galériaerdőben vannak, és öt centiméternél kisebb az átmérőjük. 1979-80-ban abbahagyták a védmű építését, ott egy visszaáramlás képződött, és a mocsárban állnak az érintett fák - jegyezte meg Tarlós István, hozzátéve, hogy a területen "az év 365 napjából 360 napon vagy víz, vagy iszap van".

Kiemelte azt is: ami valóban védendő fa, az a 12 platán a Római-parton, s ezeket meg is fogják védeni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×