eur:
393.5
usd:
368.15
bux:
66491.82
2024. április 25. csütörtök Márk

Molnár Zsolt: Hideg racionalitással kell jelöltet választania az ellenzéknek

Az MSZP kampányfőnöke szerint ellenzéki együttműködés nélkül nem lesz kormányváltás. Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Lesz együttműködés, mert az új választási rendszer és a kormányzati politika megköveteli, hogy a balliberális oldal megegyezzen és fogjon össze, mert így van lehetőség a kormányváltásra - a mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP kampányfőnöke.

Molnár Zsolt hozzátette: a megegyezéshez vezető út rögös. Sok olyan érdeknek és szempontnak kell megfelelni, amelyek nem könnyen hozhatók egy közös hajóba, bár nem lehetetlen a feladat.

Az MSZP maximális nyitottságot mutat ebben a kérdésben, Mesterházy Attila már többször kezdeményezett megbeszéléseket - hangsúlyozta a szocialista képviselő, aki szerint meg kell adni az esélyt a demokratikus ellenzéki oldalnak, hogy kormányváltást hajtson végre. Ehhez megegyezés kell, és bízik abban, hogy nemcsak az MSZP, hanem más pártok és szervezetek is érzik ezt a felelősséget.

Lehet hitkérdést csinálni abból, ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de egy ponton túl ha a hitkérdés nem vezet eredményre, akkor a realitás alapján, hideg racionalitással, érzelemmentesen kell meghozni a döntést - fogalmazott a politikus.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi történik a tőzsdéken?

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×