Molnár Zsolt: Hideg racionalitással kell jelöltet választania az ellenzéknek

Infostart
2013. április 24. 09:18
Az MSZP kampányfőnöke szerint ellenzéki együttműködés nélkül nem lesz kormányváltás. Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt erről.

Lesz együttműködés, mert az új választási rendszer és a kormányzati politika megköveteli, hogy a balliberális oldal megegyezzen és fogjon össze, mert így van lehetőség a kormányváltásra - a mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az MSZP kampányfőnöke.

Molnár Zsolt hozzátette: a megegyezéshez vezető út rögös. Sok olyan érdeknek és szempontnak kell megfelelni, amelyek nem könnyen hozhatók egy közös hajóba, bár nem lehetetlen a feladat.

Az MSZP maximális nyitottságot mutat ebben a kérdésben, Mesterházy Attila már többször kezdeményezett megbeszéléseket - hangsúlyozta a szocialista képviselő, aki szerint meg kell adni az esélyt a demokratikus ellenzéki oldalnak, hogy kormányváltást hajtson végre. Ehhez megegyezés kell, és bízik abban, hogy nemcsak az MSZP, hanem más pártok és szervezetek is érzik ezt a felelősséget.

Lehet hitkérdést csinálni abból, ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, de egy ponton túl ha a hitkérdés nem vezet eredményre, akkor a realitás alapján, hideg racionalitással, érzelemmentesen kell meghozni a döntést - fogalmazott a politikus.

Az Aréna teljes adását meghallgathatja, ha ide kattint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást