Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ezért örül minden párt a Tárki friss adatainak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Némileg csökkent a pártpreferenciájukban bizonytalanok aránya áprilisra a Tárki adatai szerint. Az egy hónappal korábban mértekhez képest kicsit növekedett az MSZP tábora és ugyanilyen mértékben csökkent az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért választási szövetség támogatottsága - derül ki a véleménykutató közléséből, amelyet szerdán juttatott el az MTI-hez.

Az ezer fő megkérdezésével készült reprezentatív kutatás eredménye szerint továbbra is jelentősen vezet a többi párttal szemben a Fidesz-KDNP, a teljes népességen belül (egy százalékpontos növekedés után) 24 százalékon állnak, a pártválasztók körében 48 százalékon. A második helyen álló MSZP aránya 11 (a múlt havi 9 után) és 21 százalék.

Minden parlamenti frakcióval rendelkező párt profitált némileg abból, hogy 51-ről 49 százalékra csökkent a bizonytalan és választását el nem áruló szavazók aránya. A Jobbik 9 százalékon áll a teljes népesség körében, míg a pártválasztók között 17 százalékon, az LMP adatai ugyanakkor 2 és 3 százalékos támogatást mutatnak.

Az Együtt 2014 - PM a teljes népesség körében 4, míg a pártválasztók között 7 százaléknyi támogatásra számíthat, a Demokratikus Koalíció továbbra is 1 százalékon áll a teljes népesség körében, a pártválasztók között pedig 2 százalékon.