Mesterházyt megdöbbentette a Portik-Laborc találkozó leirata

InfoRádió / MTI
2013. április 23. 13:44
Megdöbbentőnek nevezte Mesterházy Attila MSZP-elnök a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozón elhangzottakat. Azt mondta: elfogadhatatlan, hogy bárki politikai céljai érdekében próbálja felhasználni a titkosszolgálatokat, vagy hogy bűnözőket biztasson ellenfelei lejáratására.

A pártelnök keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: a hétfőn nyilvánosságra jutott szöveg megdöbbentő, ami a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatója és Portik Tamás, az Energol Rt. egykori igazgatója 2008. nyári találkozóján elhangzott, az "messze túlmegy azon az eszköztáron", amelyet elfogadhatónak tart.

Hozzátette: elképzelhetetlen, hogy az MSZP ilyen eszközökhöz nyúljon, bárkit erre bátorítson, vagy akár csak olyan érzetet keltsen, amely miatt bárki úgy gondolhatja, ez segítséget jelent a szocialistáknak.

"A titkosszolgálatokat nagyon messze kell tartani a pártpolitikától" - hangsúlyozta.

Elfogadhatatlannak minősítette, hogy bárki politikai ellenfeleinek lejáratására adjon megbízást, illetve hogy bűnözőket biztasson olyan ügyek kreálására, amelyek a politikai versengést befolyásolják.

"Ez elfogadhatatlan, soha nem jutna ilyen az eszünkbe, és remélem, hogy másnak sem jut az eszébe" - nyomatékosította.

Az mno.hu-n hétfőn azután jelent meg egy, a Portik Tamás és Laborc Sándor közötti találkozón elhangzottakat rögzítő leiratokat idéző cikk, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapján hétfőn közölte: a leiratokat felülvizsgálta, és a két dokumentum minősítését megszüntette, így azok már nem titkosak.

A beszélgetés teljes leiratát kedden a Heti Válasz jelentette meg oldalán.

Az InfoRádió kedd este 7 órakor kezdődő Arénájának vendége Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője lesz, aki a tervek szerint erről az ügyről is beszél majd.