Helyreállt a melegvíz-szolgáltatás Kazincbarcikán

InfoRádió / MTI
2013. április 21. 10:14
Vasárnap reggelre helyreállt a melegvíz-szolgáltatás Kazincbarcikán, miután a külföldi érdekeltségű Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű éjfélkor megszüntette működésének korlátozását.

Szitka Péter (MSZP), a Borsod-Abaúj Zemplén megyei város polgármestere az MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta, hogy hétfőn Budapesten tárgyalóasztalhoz ülnek az érintettekkel, a Kazinc-Therm Kft., a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal képviselőivel, hogy megoldást találjanak az ármegállapítási problémára, és ezzel több mint 8200 kazincbarcikai család gondjára.

Szitka Péter szombaton tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a Kazinc-Therm Kft. által üzemeltetett fűtőerőmű korlátozta működését, emiatt Kazincbarcika távfűtéses lakásaiban a melegvíz-szolgáltatásban zavarok keletkezhetnek. Közleménye szerint "a Kazinc-Therm Kft. veszteségesen működik, miután a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, továbbá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megállapított, kötelezően alkalmazandó termelői távhőár - álláspontjuk szerint - nem nyújt fedezetet a hőtermelés indokolt költségeire".

A társaság követeléseinek kiesése és veszteséges működése miatt nem tudja kifizetni gázszolgáltatójának számláit, ezért a kazincbarcikai fűtőerőmű működésének átmeneti korlátozására kényszerült - írta.