eur:
393.31
usd:
367.77
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A rendőrség megtiltotta az újabb motoros rendezvényt is

A rendőrség megtiltotta a Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesületének vasárnap délelőttre tervezett újabb felvonulását - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a rendőrség honlapján.

A rendezvény vasárnap 10 órától a XIV. kerületi Műjégpályától indult volna.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közleményben emlékeztet arra, hogy "a bejelentő korábban, a most tiltott demonstrációval nagyrészt megegyező időszakra szervezett rendezvényét "Adj gázt!" megnevezéssel jelentette be".

Mint írták, a rendezvényt Budapest rendőrfőkapitánya megtiltotta. A Nemzeti Érzelmű Motorosok egyesülete a tiltó határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, amelyet a bíróság elutasított és a tiltó határozatot hatályában fenntartotta.

A nol.hu csütörtökön számolt be arról, hogy felvonulhatnak a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnap, de a rendezvény útvonala és elnevezése is más lesz. A hírportálnak Jeszenszki Sándor, a motoros egyesület vezetője azt mondta, "tavaszi évadnyitó rendezvényként" adták be újabb kérelmüket, miután a hatóság határozatban tiltotta be Adj gázt! nevű vonulásukat.

Az M1 Az Este című műsorának pénteki adásában az hangzott el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, ne engedélyezze a Nemzeti Érzelmű Motorosok vasárnapra tervezett felvonulását.

Az egyesület eredetileg Adj gázt! címmel akart felvonulni a holokauszt áldozataira emlékező Élet menetével egy időben. Orbán Viktor kormányfő április 8-án arra utasította a belügyminisztert, hogy az Élet menete napján ne lehessen olyan politikai természetű rendezvényt tartani, amely sértheti a felvonulók emberi méltóságát. A motorosok a rendőrségi elutasítás miatt bírósághoz fordultak. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn elutasította beadványukat.

Az egyesület ezután jelentett be új rendezvényt vasárnapra. A BRFK pénteken az MTI-vel azt közölte: a motoros felvonulást tudomásul vette, a rendőrség azt a szükséges erőkkel biztosítani fogja.

Az MSZP-s Steiner Pál aznap felszólította a miniszterelnököt: haladéktalanul intézkedjen, hogy a rendőrség megakadályozza a Nemzeti Érzelmű Motorosok tervezett felvonulását, mert szerinte a kormányfő szavahihetőségét kérdőjelezi meg, ha a "neonáci provokáció" megvalósulhat Budapesten.

"Nyugalom, a kormány tudja a dolgát!" - tolmácsolta Orbán Viktor kormányfő álláspontját az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×