Néhány szakképzési tankönyv nem fog időben elkészülni

Infostart
2013. április 17. 17:38
Néhány szakképzési tankönyv nem fog időben elkészülni - ismerte el a köznevelési államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette: egy sor olyan tankönyv azonban már elkészült, amelyek megfelelnek az új nemzeti alaptantervnek, és ezek közül választhatnak a tanárok.

Nem merem azt mondani, hogy minden tankönyv elkészül iskolakezdésre, sőt, néhány szakképzési témájú biztos, hogy nem - mondta az InfoRádiónak Hoffmann Rózsa, aki hangsúlyozta: a tankönyvellátás teljes rendszere gyökeresen megváltozott.

A kormány egyetlen terjesztőre bízta a tankönyvellátást, és mint minden átállásánál, ennél is voltak kezdetben döccenők - tette hozzá a köznevelési államtitkár, aki azonban kiemelte, hogy a tankönyvellátást végző Könyvtárellátó Nonprofit Kft. "felgyorsult munkaütemben éri utol magát".

Egy sor olyan tankönyv azonban már elkészült, amelyek megfelelnek az új nemzeti alaptantervnek, és ezek közül választhatnak a tanárok.

A cél az, hogy csökkenjen a tankönyvek száma, mert egy pedagógusnak lehetetlen 10-15 félét ismernie és abból dönteni, melyiket rendelje - mondta Hoffmann Rózsa.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást