Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sok rendőr nem megy át a pszichológiai vizsgálaton - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság arról ír, hány rendőrjelölt bukik el a pszichológiai teszten, míg a Magyar Nemzetben a velencei bizottság delegációjának tárgyalásáról lehet olvasni.

Tízből három rendőrnek jelentkezőt azért nem vesznek fel állományba, mert nem megy át a pszichológiai vizsgálaton - írja a Népszabadság. Szeles Erika, a rendőrség vezető pszichológusa azt mondta, hogy a vizsgálatban a jelölt intellektusát, figyelmét, személyiségét, képességeit mérik fel, amellett egy úgynevezett élettörténeti interjút is készítenek mindenkivel, amelyben arra kíváncsiak, milyen hatások érték az illetőt addigi életében és azt hogyan dolgozta fel. A rendőrségen kétévente mindenkinek át kell esnie a felvételkor elvégzett hasonló vizsgálaton.

Pénteken érkezik Magyarországra a velencei bizottság hatfős delegációja, hogy megkezdje az alaptörvény negyedik módosításával kapcsolatos vizsgálat előkészítését - értesült a Magyar Nemzet. Az Európa Tanács alkotmányos ügyekben illetékes tanácsadó testületének jelentéstevői találkoznak az alkotmány előkészítésében részt vevő Szájer József európai parlamenti képviselővel és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két államtitkárával, Répássy Róberttel és Rétvári Bencével, ugyancsak pénteken konzultálnak a parlamenti pártok frakcióvezetőivel is.

Az Indexen arról lehet olvasni, hogy szaggatott piros színű buszsávban közlekedhetnek májustól a buszok és a kerékpárosok a Belvárosban a Bajcsy-Zsilinszky úton a Deák Ferenc tér és a Nagymező utca közötti szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ szerint indokolatlan a jelenlegi 2x3 forgalmi sáv fenntartása az autósok számára a környék sávelosztása, a fogadó Andrássy úti csomópont kapacitása miatt. Májustól meghosszabbítják a 9-es autóbuszok útvonalát is.

A Portfolio.hu-n arról lehet olvasni, hogy akár a magyar fogyasztók is jól járnak az árampiacok összekapcsolásával. Az Európai Unió tagállamai célul tűzték ki, hogy 2014-re létrehozzák az egységes európai energiapiacot, amelynek részeként számos egymással szomszédos ország indított projektet nemzeti energiapiacaik összekapcsolására. A piac-összekapcsolás elindulása pozitív fejleménynek mutatkozik. A határkeresztező kapacitások hatékonyabb kihasználása mellett megfigyelhető, hogy az érintett piacok árai közelítenek egymáshoz, az árak volatilitása csökken, és a magyar árak közelítenek a cseh-szlovák, illetve a nyugat-európai árakhoz.

A Pénzcentrum.hu arról közöl írást, hogy szóban senki semmit ne nyilatkozzon az adóellenőrnek. Különösen igaz ez a mostanában megszaporodott internetes aukciós oldalakon történő ingóságok eladásával kapcsolatos ellenőrzésekre, illetve a vagyonosodási vizsgálatokra. Tapasztalatok szerint sorra bírságolja az adóhatóság az interneten ingóságokat eladókat arra hivatkozva, hogy nem adnak számlát vagy nyugtát az eladott termék ellenértékéről.

A Napi Gazdaságban arról lehet olvasni, hogy pályázók részéről több kérdés is felvetődött az 1-es villamosvonalra szánt járművek beszervezésével kapcsolatban. A lap kiemelte, hogy a pályázók leginkább azt elvárt villamosok típusaival és a kötbérrel kapcsolatosak. A villamosokat 2015 harmadik negyedévéig kell leszállítani egy 43 milliárd forintos tender keretében. A Városháza már jóváhagyat a projektet és az ehhez szükséges uniós források felhasználását.

Hanganyag: Szabó Gergõ