eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Javaslat a hallgatói szerződésekre

A hallgatói szerződések kérdésével foglalkozó munkacsoport azt javasolja, hogy az állami ösztöndíjas hallgatóknak húsz éven belül kelljen ledolgozniuk a tanulmányaikkal eltöltött időt.

Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának elnöke ugyanakkor arról is beszélt: a HÖOK alapvetően továbbra sem tartja jó megoldásnak a hallgatói szerződést.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere tegnap azt mondta: már csak egy kérdés maradt nyitott: az, hogy hány éven belül kell ledolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak Magyarországon a tanulmányi idejüket. A miniszter szerint 3 alternatíva lehetséges, 20, 15 vagy 12 év. Hozzátette: bízik abban, hogy jövő héten aláírhatnak egy átfogó megállapodást a Felsőoktatási Kerekasztal részvevőivel. A kerekasztal a távirati iroda információi szerint szerdán ül össze.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×