eur:
395.33
usd:
372.15
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Pintér Sándor nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt

A belügyminiszter nem meneszti az országos rendőrfőkapitányt - derül ki abból a közleményből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata közölt a police.hu oldalon csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt előállította elő a 47 éves, román állampolgárságú férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül meghalt. A sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

A police.hu szerint Pintér Sándor - akit folyamatosan tájékoztatott az eseményekről az országos főkapitány - tudomásul vette Papp Károly jelentését az izsáki haláleset ügyében megtett intézkedésekről, és bizalmáról biztosította az ORFK vezetőjét.

"Magyarország rendőrsége jogállami keretek között működik. Senki, így a közhatalmat gyakorló rendőr sem állhat a törvények felett" - olvasható a közleményben, mely szerint Papp Károly vezérőrnagy, aki 2013. február 4-étől látja el az országos rendőr-főkapitányi beosztást, beiktatásakor és azt követően számos alkalommal megfogalmazta ezt az elvárását, külön hangsúlyozta az emberi jogok tiszteletben tartását és betartását valamennyi rendőri intézkedés során.

A kommüniké kitér arra is: az országos rendőrfőkapitány tényfeltáró vizsgálatot folytat az ügyben, és "az Izsáki Rendőrőrsön történtek nem ismétlődhetnek meg".

Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön újságíróknak azt mondta: a rendőrség és a szaktárca minden segítséget megad a nyomozó ügyészségnek, hogy az izsáki ügyben az igazság kiderüljön, és akik megsértették a törvényt, méltó büntetést kapjanak.

Azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt firtatták, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak nem kellene-e lemondania az eset után, azt felelte: ezt az országos rendőrfőkapitány dönti el, de felhívta a figyelmet arra, hogy a cél az igazság kiderítése és a jogsértők, a bűnösök felelősségre vonása. Azt mondta, hogy a főkapitányi vizsgálat lezárása után, a tapasztalatok birtokában teszik meg a következő lépéseket, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ilyen eset soha többé ne forduljon elő.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×