Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A főváros betörne a szállodahajó-piacra - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tervek szerint a fővárosi önkormányzat betörne a szállodahajó-piacra - írja az Index. A Népszabadság úgy tudja: júliusig esélyegyenlőségi programot kell készíteniük az önkormányzatoknak.

Az Index írásából kiderül: elkészült a Budapest Duna-parti területeinek hasznosításáról szóló koncepció a Budapesti Közlekedési Központ kiadásában. A tervek szerint a fővárosi önkormányzat betörne a szállodahajó-piacra, és 13 korszerű katamarán beszerzésével áramvonalasítaná a BKV-hajóflottát. A szállodahajó terminál délen a CET, azaz a volt Közraktárak mellett, északon pedig a Szent István parkhoz közeli rakpartszakaszon lenne.

A Népszabadság úgy tudja: júliusig esélyegyenlőségi programot kell készíteniük az önkormányzatoknak, hogy részesüljenek az uniós forrásokból, és a nemzetközi megállapodás alapján finanszírozott egyéb támogatásokból. A településeknek a mélyszegénységben élők, a romák, a gyermekek, a nők, az idősek és a fogyatékkal élők érdekében kell intézkedéseket tenniük.

A Magyar Nemzet a Nielsen piackutató felmérésére hivatkozva azt írta: jelentősen átalakult a 2011-ben két lépcsőben bevezetett jövedékiadó-emelés után a szeszes italok magyarországi piaca. Erősen csökkent a pálinka kiskereskedelmi forgalma, nőtt viszont a vodkáé, és a gyomorkeserűé.

A Napi Gazdaság szerint közelebb került a főváros az elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez. A lap emlékeztet arra, hogy Budapest 54 millió euró hitelt kapna a projekthez az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól. A Fővárosi Önkormányzat ma dönt arról, hogy a kereletmegállapodásban milyen módosítások legyenek.

A portfolio.hu összeállításából megtudhatják: megszakadhat az Android sikerszériája az okostelefonok piacán, vagy legalábbis ami az Egyesült Államokat illeti. A februárral záruló három hónapban a Google operációs rendszerének piaci részesedése csökkent, míg az Apple súlya növekedett.

A pénzcentrum.hu arról számol be, hogy elkészült az idei tavaszi "Országos Étterem Hét" legjobb éttermeinek listája. A vendégek véleménye alapján készült toplista első három helyezettje mind fővárosi vendéglátóegység, de a top10-be sem fért be vidéki fogadó. A lap cikkéből kiderül az is, hogy melyek a Balaton legkiválóbb éttermei és hol vannak a legjobb halbüfék.