Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szócska: A következő feladat a népegészségügyi mozgósítás lesz - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság Szócska Miklóssal közöl interjút, a Magyar Nemzet pedig azt írja, már áprilisban dönthetnek a kikötőkre és rakpartokra vonatkozó egységes díjrendeletről.

A következő feladat a népegészségügyi mozgósítás - mondta az egészségügyi államtitkár a Népszabadságnak. Szócska Miklós a lapnak adott interjúban bejelenti, hogy a méhnyakrákszűrés védőnői kompetenciává válik, hogy a nők szélesebb körben hozzáférjenek.

A fővárosi képviselők már áprilisban dönthetnek a kikötőkre és rakpartokra vonatkozó egységes díjrendeletről - mondta a városfejlesztési főpolgármester-helyettes a Magyar Nemzetnek. A bevételt önkormányzati fejlesztésekre fordítják - tette hozzá Szeneczey Balázs.

Az Index tudósítója százéves bérházak tetején, szűk kéjlakokban és a Széchenyi Fürdő halandóktól elzárt folyosóin járt április első hétvégéjén a Budapest 100 programsorozat keretében, amely igyekszik bemutatni, hogy a málló vakolatú falak, a letört orrú vízköpők és a dohszagú pincék világa nemcsak elviselhető és szerethető, hanem csupa felfedezésre váró kincset rejt.

Orosz lapértesülések szerint egyesítenék a többségi állami tulajdonban lévő vezetékes távközlési szolgáltatót, a Rostelecomot és a most már szintén állami kézben lévő Tele2-t - írja a Portfolio.hu. A tranzakció felforgatná az orosz távközlési piacot, de a fogyasztók nyernének rajta - olvasható a portálon.

Minden negyedik magyarországi lakástulajdonos tervezi, hogy energiatakarékosabbá teszi ingatlanát - írja a Pénzcentrum.hu. A portál szerint kevesen tudják, hogy a használt ingatlanok korszerűsítése államilag támogatott hitelből is megoldható.

A külföldi elemzők szerint az új magyar jegybanki hitelcsomag rossz hatással lesz a forint árfolyamára. A témáról a Napi Gazdaság ír.

Hanganyag: Herczeg Zsolt