eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Változik a közlekedés rendje a Kossuth tér átépítése miatt

Változik a 2-es villamos menetrendje Budapesten a Kossuth Lajos tér átépítése miatt hétfőtől, és a közúti közlekedésben is jelentős változások lesznek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 2-es villamosok jövő héttől várhatóan augusztus végéig a Közvágóhíd végállomás és a Kossuth Lajos téri ideiglenes végállomás között közlekednek. A Kossuth tér és Jászai Mari tér között a 2V villamospótló busz szállítja az utasokat.

A vágányzár idején a végállomás a Széchenyi rakpartnál lesz, ennek kiépítése miatt vasárnap üzemkezdettől reggel 6 óráig, valamint 22 órától üzemzárásig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek, amelyek azonban a Csarnok tér átépítése miatt nem érintik a Zsil utcai megállót, a buszok a Lónyai utca-Vámház körút útvonalon érik el a Fővám teret.

A BKK emlékeztetett, hogy a pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A 2V jelzésű villamospótlóról a 2-es villamosra vagy a 2-es villamosról a 2V jelzésű pótlóbuszra átszállásnál tehát nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jegyet kell a másik, nem a számkocka felőli végén ismét érvényesíteni.

Változások lesznek a közúti közlekedésben is. A Pesti alsó rakpart Garibaldi utcai fel- és lehajtóágát is lezárják. Az Akadémia utcán csak a Garibaldi utcáig lehet majd közlekedni. A Zoltán utca forgalmi iránya a Nádor utca és a Széchenyi rakpart között megfordul. Az Alkotmány utca tér felőli vége zsákutca lesz a Vajkay utca és a Kozma Ferenc utca vonalától. A Szalay utca nyugati végétől csak a Falk Miksa utca felé lehet továbbhaladni. A Balassi Bálint utca déli vége pedig szintén zsákutca lesz a Markó utcától.

A téren kijelölt kerékpárút a tér rekonstrukciójának megkezdésekor ideiglenesen - egy-két hétig - még használható lesz, de utána azt is lezárják a Markó utcától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×