Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Folytatja az egyeztetést a PDSZ a tárcával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem visszavonja, csak felfüggeszti a sztrájkfelhívást a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Mendrey László, a szervezet elnöke szerint már így is számos kérdésben engedtek a minisztériumnak, az államtitkár a PDSZ új javaslatára vár.

Folytatja az egyeztetést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete az Emberi Erőforrások Minisztériumával. A PDSZ kereste meg a szaktárcát, és hajlandó kompromisszumokra - mondja Mendrey László elnök.

Korábban két kérdést tartottak fontosnak: az egyik a pedagógus életpálya-modellhez kapcsolódó béremelés személyi garanciája a másik pedig a munkaidő-szabályozás kérdése. Mendrey László szerint már csak egy témában szeretnének megállapodni a minisztériummal, ez a munkaidő-szabályozás kérdése.

A PDSZ elnöke jelezte: a jelenlegi törvényi szabályozás munkaidőre vonatkozó passzusa számukra elfogadhatatlan. Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár azonban hangsúlyozta: ezt a többi szakszervezet már elfogadta.

Amint a PDSZ hivatalosan is eláll a sztrájktól, tárgyalóasztalhoz hívja a szervezet vezetőit - emelte ki az államtitkár.

A szakszervezet a hétvégén dönt, tehát a következő megbeszélésre már a jövő héten sor kerülhet. Balog Zoltán azemberi erőforrások minisztere azt kérte, hogy a többi szakszervezet képviselője is legyen jelen a megbeszélésen; egyelőre nem tudni, ők bekapcsolódnak-e a tárgyalásokba.