Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Medián: erősödött a Fidesz és az MSZP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Medián márciusi közvélemény-kutatása szerint kétéves csúcsára, a választani tudó népesség 47 százalékra emelkedett a voksolási részvételüket biztosra ígérők aránya, közülük 45 százalék szavazna a Fideszre, 24 százalékuk az MSZP-re.

A kutatóintézet felmérése a HVG legfrissebb számában olvasható, a kutatás eredményeinek egy része az újság honlapján is elérhető.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 41 százalékról 45 százalékra emelkedett, a szocialistáké pedig 17 százalékról 24 százalékra. A Jobbik tábora 19 százalékról 17-re csökkent, míg az Együtt 2014 - PM szövetség biztos szavazóinak aránya 15 százalékról 8 százalékra esett.

A Medián márciusi adatai alapján más párt nem jutna be a parlamentbe, a Demokratikus Koalíció és az LMP támogatottsága ugyanis egyaránt két százalékon áll a biztos szavazók körében.

A teljes lakosságot tekintve a Fidesz az előző havi 26 százalékról 27 százalékra növelte támogatóinak arányát, míg az MSZP 12 százalékról 15 százalékra javított. A Jobbik az összes megkérdezett körében egy százalékponttal több, 11 százaléknyi szimpatizánst szerzett, míg az Együtt 2014 - PM szövetség pártolóinak aránya 8-ról 6 százalékra csökkent.

A teljes népesség 37 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem tud pártot választani a mai kínálatból.